Timber keert fit terug naar Feyenoord na gelijkspel tegen Duitsland

Quinten Timber mag zich weer bij Feyenoord gaan melden na een prima tweede helft tegen Duitsland. De middenvelder kwam in de rust binnen de lijnen en mocht dus opnieuw minuten maken voor het Nederlands Elftal na zijn goede invalbeurt tegen Bosnië & Herzegovina. Oranje speelde met de Feyenoorder gelijk tegen Duitsland en staat net als het buurland op vier punten na twee wedstrijden in de poule.

Het Nederlands Elftal begon uitstekend aan de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en kwam na twee minuten al op een 1-0 voorsprong via Tijjani Reijnders. De middenvelder van AC Milan werd weggestoken door Ryan Gravenberch en kon door een groot gat in de Duitse defensie recht op Ter Stegen af. Reijnders werkte de bal koelbloedig in het doel.

Na het openingsdoelpunt van Oranje hadden de Duitsers veel meer balbezit, maar waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Het Nederlands Elftal verzuimde via Denzel Dumfries en Xavi Simons op een 2-0 voorsprong te komen.

In minuut 38 kwam Duitsland langszij via Deniz Undav. De spits kon na onnodig balverlies van Oranje de bal via een rebound in het doel werken achter doelman Verbruggen. In de blessuretijd van de eerste helft draaiden de bezoekers de stand helemaal om. Aanvoerder Joshua Kimmich kon bij de tweede paal de bal eenvoudig binnenschuiven.

Direct na de rust mocht Timber zijn opwachting maken. Hij kwam binnen de lijnen voor Jerdy Schouten. Oranje wist ook meteen goed uit de kleedkamer te komen. Vijf minuten na de rust maakte Dumfries meteen de gelijkmaker. Oranje maakte een gedreven indruk in de beginfase van de tweede helft. Een dik kwartier voor het einde van de wedstrijd mocht ook oud-Feyenoorder Lutsharel Geertruida nog invallen bij Oranje.

Vijf minuten voor het einde probeerde Timber het doel van Ter Stegen onder vuur te nemen, maar door de drukte rondom het strafschopgebied kon de volley van de 23-jarige middenvelder niet omlaag worden gedrukt, waardoor deze ver over het doel ging.