Sterke invalbeurt Timber helpt Oranje naar overwinning

Quinten Timber heeft zijn rentree gemaakt bij het Nederlands Elftal. De middenvelder van Feyenoord werd niet opgeroepen voor het EK in Duitsland vanwege een blessure aan zijn knie. Timber is helemaal hersteld en maakte minuten als invaller tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina.

Het Nederlands Elftal kwam in Eindhoven al vroeg op voorsprong door een doelpunt van oud-Feyenoorder Joshua Zirkzee. De spits wist na dertien minuten het net te vinden. Ermedin Demirović maakte snel gelijk na geklungel achterin bij de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Nog voor rust schoot Tijjani Reijnders raak.

Cody Gakpo dacht het duel in de tweede helft te beslissen, maar opnieuw kwam Bosnië en Herzegovina terug in de wedstrijd. Matthijs de Ligt ging grandioos in de fout en Edin Džeko wist te profiteren. Timber kwam zeven minuten voor tijd het veld in en was een van de weinige invallers die een goede indruk maakte.

Timber werd door de commentator omschreven als 'potentiële basisspeler' en gaf zijn visitekaartje nadrukkelijk af. Bij de 4-2 was Timber belangrijk door goed druk te zetten, de bal te veroveren en vervolgens op doel te schieten. De rebound kon worden binnengewerkt door Wout Weghorst. Vlak voor tijd maakte Xavi Simons nog de 5-2.