Luigi Bruins maakt seizoen af bij Excelsior

Luigi Bruins maakt seizoen af bij Excelsior

Luigi Bruins maakt het seizoen af bij Excelsior. Nadat zijn avontuur bij Red Bull Salzburg in december eindigde, was de middenvelder eerder dichtbij een overeenkomst met VVV-Venlo, maar uiteindelijk ketste dit af. Bruins heeft daarom na overleg besloten het seizoen af te maken bij zijn oude liefde, de club waar hij in de jeugd begon met voetballen.

Na vier jaar Feyenoord vertrok Luigi Bruins afgelopen zomer uit Rotterdam-Zuid. Het lukte hem daarna niet om een nieuwe club te vinden. "Dat viel wel tegen", geeft hij toe. Hij trainde een tijdje mee bij Excelsior en tekende uiteindelijk een contract tot het einde van het seizoen bij Red Bull Salzburg. 'Dat is niet geworden wat ik ervan verwachtte,' kijkt hij terug. In december besloten beide partijen in goede overleg om uit elkaar te gaan.

Daarna sprak Bruins met VVV-Venlo, maar kwam er niet uit met de club waar hij herenigd zou worden met Ton Lokhoff, met wie hij eerder trainde bij Excelsior. Sinds vandaag traint hij weer bij Excelsior, waar hij het seizoen ook zal afmaken. Als de formaliteiten zijn afgehandeld, is Bruins in principe morgen al inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. 'Ik ben fit en gretig,' zegt hij. 'De komende tijd hoop ik zo veel mogelijk aan spelen toe te komen en ervoor te zorgen dat Excelsior in de Eredivisie blijft.'

Gezien de achterliggende periode is Bruins, die vandaag 25 jaar is geworden, blij dat hij in Kralingen weer aan voetballen kan gaan denken: 'Natuurlijk had ik gehoopt verder te zijn dan een paar jaar geleden, maar aan de andere kant is het leuk om terug te zijn bij Excelsior. Ik heb het hier altijd prima naar mijn zin gehad. Het worden spannende weken voor de club, het gaat tussen Excelsior en De Graafschap. Ik hoop er mijn steentje aan te kunnen bijdragen om Excelsior in de Eredivisie te houden.'

Lees meer over
Bruins Excelsior
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties