Zerrouki en aanvoerder Jahanbakhsh winnen oefeninterlands

Terwijl de laatste Feyenoorders nog oefeninterlands afwerken met hun nationale elftal, kan het vizier langzaam op de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Voor Alireza Jahanbakhsh is dat daadwerkelijk het geval, de aanvaller won dinsdagavond met 4-0 van Angola. Ramiz Zerrouki trapt eerst nog met Algerije om 21:00 uur af tegen Senegal.

Jahanbakhsh begon als aanvoerder in de basis van het oefenduel met Iran tegen Angola. Al na acht minuten kwam de Feyenoorder op voorsprong dankzij een doelpunt van Mehdi Taremi, die acht minuten later wederom het net vond. Voor rust schoot Sadegh Moharrami Iran op een 3-0 voorsprong en in de slotfase scoorde Shahriar Moghanlui het laatste doelpunt van de wedstrijd. Voordat de aanvaller in november begint aan de kwalificatie voor het WK Voetbal, speelt Jahanbakhsh op 13 oktober een oefeninterland tegen Jordanië.

Ramiz Zerrouki wint oefenwedstrijd met Algerije
Voor Zerrouki zit de interlandperiode er ook op. Om 21:00 uur trapte de middenvelder met Algerije af tegen het nationale elftal van Senegal. Afgelopen donderdag wist de Feyenoorder ondanks een 0-0 tegen Tanzania de groepsfase van de Afrika Cup te bereiken. De wedstrijd van dinsdagavond is de laatste oefenmogelijkheid voor de start van de WK-kwalificatie en het begin van de Afrika Cup in januari 2024. Voor Zerrouki was het zijn 24ste interland. Het duel tegen Senegal werd met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van Fares Chaïbi. De middenvelder van Feyenoord speelde de volledige wedstrijd.

Opstellingen
Algerije: Mandrea; Atal, Mandi, Bensebaini, Aït Nouri; Zerrouki, Chaïbi, Feghouli; Mahrez, Bounedjah, Benrahma.
Senegal: Mendy; Sabaly, Niakhaté, Koulibaly, Diallo; Gueye, Ciss, Sarr; Ndiaye, Jackson, Mané.

Gimenez & López
Santiago Gimenez en Marcos López komen in de nacht van dinsdag op woensdag nog in actie. Terwijl de spits van Feyenoord met Mexico voor een oefeninterland in actie komt tegen Oezbekistan, speelt de linksback een veel mooiere wedstrijd. Peru neemt het voor de WK-kwalificatie namelijk in Estadio Nacional Lima op tegen Brazilië. Na één wedstrijd gespeeld te hebben staan de Peruanen op één punt, terwijl de gele kanaries koploper zijn met drie punten. Mede door het tijdsverschil en de late wedstrijden, zullen de Feyenoorders pas laat in de week terugkeren in Rotterdam, iets wat erg ongunstig is voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag.