Bijlow over toekomst: "Ik zit bij de mooiste club ter wereld"

Justin Bijlow is ook niet bezig met een vertrek bij Feyenoord. De 26-jarige doelman vertelt, net als Santiago Gimenez tijdens het persmoment in Oostenrijk, zich te focussen op Feyenoord. De geboren Rotterdammer is momenteel de speler met de meeste ervaring in De Kuip.

"Hoe lang zit ik er nu? Volgens mij vanaf mijn zeventiende. Ik ga nu mijn tiende jaar in bij de eerste selectie," vertelt Bijlow in gesprek met ESPN. De doelman werd in verband gebracht met enkele clubs, maar daar is momenteel geen sprake van. Staat Bijlow überhaupt open voor een vertrek? "Wat ik altijd heb gezegd: ik wil het hoogst haalbare bereiken. Dat is nu niet veranderd."

"Ik speel bij de mooiste club van de wereld. Ik vind het geweldig hier," vervolgt de international van Oranje, die afgelopen maandag begon met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Als die kans ooit komt, moet het wel echt een vervolgstap zijn. Een mooie stap en een logische stap. Ik ga Feyenoord niet zomaar verlaten en dat heb ik altijd gezegd. Ik zit hier goed."

Een aantal weken geleden waren er geruchten dat Arsenal en Liverpool FC interesse hadden om Bijlow als tweede doelman te contracteren. Is dat iets wat de doelman, gezien zijn jonge leeftijd, nu ziet zitten? "Goede vraag. Op dit moment wil ik overal eerste keeper zijn. Je moet kijken naar de situatie van die club. Als een keeper uit contract loopt, is het anders. Op dit moment zou ik een seizoen volledig willen keepen."

Geen woorden maar daden

Wanneer Feyenoord zowel Bijlow als Timon Wellenreuther weet te behouden, wacht er een pittige concurrentiestrijd onder de lat. "Concurrentie is goed voor me. Het houdt me scherp en maakt me beter. Het is niet voor het eerst dat ik dit meemaak bij Feyenoord. Ik moet het gewoon zelf laten zien, niet met woorden maar met daden, zoals we dat zo mooi zeggen in Rotterdam. Ik heb het vertrouwen dat ik de nummer 1 ben. Maar of dat onder deze trainer ook het geval is, moet nog blijken.''

Luxe positie voor Priske

Priske heeft goed gevoel bij Wellenreuther en Bijlow. De nieuwe trainer van Feyenoord verkeert qua doelmannen in een luxe positie. "Sowieso. Ik heb een heel goed gevoel bij die twee gasten. Het zijn twee geweldige keepers. Natuurlijk kijk ik ook naar prestaties in het verleden. Dat is normaal. Maar wat echt telt, is het heden. Zij moeten hun beste spel laten zien en dan is het aan mij om een keuze te maken."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties