Boëtius over 'ultieme droom' om terug te keren: "Ik kan echt iets toevoegen"

Boëtius over 'ultieme droom' om terug te keren: "Ik kan echt iets toevoegen"

Jean-Paul Boëtius droomt ervan om terug te keren bij Feyenoord. Al één keer eerder keerde de middenvelder terug bij de club waar hij vanuit de jeugd doorbrak, maar dat bleef slechts beperkt tot één seizoen. In de tussentijd is er heel veel gebeurd bij Boëtius en is hij twee keer hersteld van kanker. Hij voelt zich veel volwassener na alles wat hij heeft meegemaakt.

"Ik heb het voetbal gewoon nog heel veel te geven", vertelt Boëtius in gesprek met de Volkskrant. "Ik ben van nature altijd vrolijk, aan het dansen, lachen. Maar soms ben ik afwezig, zit ik echt in mijn hoofd. Dan denk ik: wat kan ik nog meer doen om weer te kunnen voetballen?" De 30-jarige middenvelder volgt de transfermarkt op de voet en heeft nauw contact met zijn zaakwaarnemer om te bespreken op welk vertrek hij in kan spelen.

Toen Calvin Stengs leek te vertrekken naar Charlotte FC, stond Boëtius op het punt om contact op te nemen met John de Wolf, maar de middenvelder wilde zichzelf ook niet opdringen. "‘Driemaal is scheepsrecht. Ik ben Feyenoord enorm dankbaar voor de steunbetuigingen toen het nieuws over die uitzaaiing naar buiten kwam. Echt hartverwarmend. Terugkeren bij Feyenoord is toch de ultieme droom, samen met Mainz. Ik kan er echt iets toevoegen met wat ik kan en heb geleerd."

Boëtius trainde eerder ook mee bij Sparta, maar gaf de voorkeur aan een achteraf afgeketst avontuur naar Amerika. Zijn ziekteverleden hoeft geen invloed te hebben op een nieuwe club. "Ik ben fit, train bijna elke dag bij voetbalschool Tifa aan mijn sterke en mindere punten. Ik durf te zeggen dat ik completer en beter dan voorheen ben. Gretiger dan een 18-jarig talentje. In die zin heeft de kanker een heel positieve werking op mij gehad."

Lees meer over
Jean-Paul Boëtius
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties