Boskamp: ''Elke keer kijk ik met verwondering naar wat er gebeurt''

Jan Boskamp herkent Feyenoord niet meer. De oud-voetballer heeft de afgelopen drie jaar genoten van het spel van de Rotterdammers, maar kijkt nu met verbazing naar de prestaties van de ploeg van trainer Brian Priske. "Ik moet omschakelen. Het is een heel andere ploeg", concludeert de oer-Feyenoorder nu de competitie vijf speelrondes onderweg is.

"Elke keer kijk ik met verwondering naar wat er gebeurt", vertelt Boskamp in Vandaag Inside. "Als je ziet hoeveel punten we weggegooid hebben, dat is echt niet normaal. Ik geef een voorbeeld van zaterdag. Hancko gaat lopen met de bal, maar dan zie ik ook de linksback Smal meegaan. Dan verliezen we de bal en ligt het helemaal open. Dat kan toch niet? Het is niet normaal. Je staat 0-2 voor en dan gaan er twee mensen van achteren helemaal uit positie lopen. Dan word je afgemaakt. Dat zijn dingen die ik drie jaar niet meer heb gezien."

Boskamp wijst hierin niet direct naar Brian Priske. De Deen heeft het zwaar te verduren, maar de oud-voetballer gaat niet mee in alle kritiek. "Nee, dat heeft niks met de trainer te maken. Je weet toch uit jezelf wel wanneer je nog tien minuten te spelen hebt. Je staat 0-2 voor, dan gooi je het dicht. Wat is dat nou voor gelul? Wat heeft dat met de trainer te maken? Als er iemand weggaat centraal, dan blijft de back in positie. Nu loop je weg. Verleden jaar gingen ze ook weg, maar dan liet Wieffer zich terugvallen. Dat is allemaal weg. De ploeg die we nu hebben... Ik ken de helft van de spelers niet."

Boskamp moet nog wennen aan alle spelersnamen na de transferwindow. De vervanger van de vertrokken Lutsharel Geertruida maakt op het eerste oog geen goede indruk op Boskamp. "De nieuwkomers? Al sla je me dood. Die rechtsback Lotomba. Volgens mij heeft hij moeite met verdedigen. Dat gevoel heb ik gewoon. Ik heb hem maar één keer gezien, maar naar binnen knijpen doet hij helemaal niet. Het is wel een rechtsback, maar het lijkt dat die aanvallend beter is dan verdedigen. Maar nogmaals, ik ken die jongen niet."

Leo Sauer

Feyenoord heeft ook de talentvolle Ibrahim Osman toegevoegd aan de selectie. Boskamp had liever gezien dat de clubleiding meer de eigen jeugd de kans had gegeven. "Ik zie Sauer lopen bij NAC, daar geniet ik van. Hij is van ons. Hij is achttien jaar, maar we lenen wel een andere talentvolle speler. Dan moet je mij eens gaan uitleggen hoe dat in elkaar zit. Ik vind Sauer echt goed. Kies voor je eigen jeugd, denk ik dan."

De spitspositie is ook een onderwerp dat niet onbesproken blijft. "Gimenez vind ik op dit moment niet het niveau halen. Ueda heeft het ook niet laten zien, maar die speelde in België de sterren van de hemel. Bij ons raakt hij dan geen knikker. De nieuwe Argentijn? Ja... die kun je nog moeilijk beoordelen. Op het moment heb je drie spitsen, maar wie is nu de beste? Ik zou het op dit moment niet weten. Normaal gesproken Gimenez, maar op dit moment kun je dat niet zeggen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen