Bueno blij met eerste week: "Ik denk dat we een speciaal team hebben"

Twee spelers hebben vandaag hun officiële debuut gemaakt voor Feyenoord en allebei spelen ze op de linkervleugel. Kersverse aanwinst Hugo Bueno begon gelijk in de basis en kon al na vier minuten een mooie assist geven. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen door de andere debutant Gijs Smal.

Dat zijn eerste actie gelijk een assist was is extra lekker voor de Spanjaard. "Bij de eerste actie voelde ik dat ik hem moest voorgeven en Igor kopte hem in de goal, daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Ik ben hier nu pas één week en er zijn veel dingen anders." Dat hij de lat gelijk hoog heeft gelegd voor zichzelf maakt hem niet uit. "Daar hou ik van en ik verwacht dat ook van mezelf. Ik zal altijd proberen hard te werken. Hopelijk kan ik zo doorgaan, of zelfs nog beter."

Het is zeker niet makkelijk voor een speler om na een paar dagen bij de club al direct een wedstrijd te spelen, zo legt Bueno uit op de persconferentie na de wedstrijd. "Ik moest me heel snel aanpassen en kreeg veel informatie van iedereen. Je moet dan terug naar de basis om hard te werken en goed te luisteren. Ik wil bij Feyenoord mijn kwaliteit laten zien en we zijn in ieder geval goed begonnen."

Opstelling

Eerder deze week bracht Priske richting de spelers de boodschap deze wedstrijd in een andere opstelling te beginnen. "De trainer vertelde inderdaad over de formatie en de wijziging daarvan. Zoals hij het vertelde maakt het niet echt uit of het 3-4-3 of 4-3-3 is. Het gaat erom dat we onze 'stijl' spelen. Natuurlijk moest ik in deze formatie iets anders staan als linksback, maar ik ben heel comfortabel bij beide opties. Ik volg gewoon wat de trainer ons vertelt om te doen."

Eerste week bij Feyenoord

Bueno is enthousiast over zijn eerste week bij Feyenoord en kende wel al een aantal spelers voor hij kwam, maar waar Zwolle lag had hij geen idee van, vertelt hij met een glimlach. "Ik wist dat we eerst een uitwedstrijd moesten spelen en dat we er volgende week ook een hebben, maar ik wist niet waar het was. Dat maakt ook niet uit natuurlijk. Bij Feyenoord kende ik wel een aantal spelers en ik wist ook dat er meerdere Spaanstalige jongens rondlopen, dat helpt mij enorm. Ik denk dat we een speciaal team hebben en zoals je vandaag kon zien voel ik mij bij iedereen comfortabel."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen