Smal over concurrentiestrijd met Bueno: "Het is alleen maar mooi"

Smal over concurrentiestrijd met Bueno: "Het is alleen maar mooi"

Voor Brian Priske en zijn staf is er na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle genoeg om tevreden over te zijn. Calvin Stengs oogde erg gretig, Hugo Bueno wist na vier minuten in een Feyenoordshirt al een assist te geven, Santiago Gimenez was twee keer trefzeker en het veelbesproken 4-3-3 systeem werkte ook goed, waardoor er hopelijk voorlopig niet meer over de formatie gesproken hoeft te worden.

"Ik ben ongelofelijk trots", reageerde de gedebuteerde Gijs Smal na afloop voor de camera van ESPN. "Het is een ongelofelijk mooie club om voor te mogen spelen. Ik ben hartstikke trots dat ik nu eindelijk mijn debuut heb gemaakt. De kop is eraf. Ik heb een keer of vijf met de groep meegetraind, waarvan drie keer volledig. Ik kom er wel."

In zijn eerste periode bij Feyenoord merkte Smal al direct verschil met FC Twente. "Het gaat allemaal net wat sneller, je kan iemand misschien nog iets meer in de dekking aanspelen. Het zijn allemaal details wat het misschien net wat makkelijker maakt." De linksback mocht dertig minuten voor tijd invallen en beschreef wat voor wedstrijd hij vanaf de bank zag. "Ik denk dat ik een vrij aardige wedstrijd zag, waarin we vrij dominant aan de bal waren. Na rust weet je de score goed uit te breiden. Een zakelijke en goede overwinning. In de tweede helft ging het blij vlagen heel gemakkelijk, maar dat krijg je als je goed positiespel laat zien."

Concurrentiestrijd

Met het naderende vertrek van Marcos López lijkt Feyenoord inmiddels klaar met de linksbackpositie. Hugo Bueno kwam afgelopen week op huurbasis over vanuit Engeland en moet in ieder geval de eerste seizoenshelft de concurrentie aangaan met Smal. De 26-jarige Nederlander geniet er wel van om te moeten knokken voor zijn plek. "Het is alleen maar mooi en ik denk dat we allebei het niveau goed aankunnen. Nu is het aan ons om het te laten zien en hij heeft vandaag ook goed gespeeld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties