Bueno kan zondag debuteren; Priske heeft geen update over uitgaande transfers

Komend weekend staat de tweede speelronde van de Eredivisie op het programma. Voor Feyenoord een zeer belangrijke wedstrijd voor de punten op de ranglijst, maar zeker ook voor het gevoel onder de spelers en supporters. Ondanks dat het elftal van Brian Priske genoeg kansen kreeg om afgelopen weekend te winnen van Willem II, werd er teleurstellend gelijkgespeeld bij de seizoensopener.

"Ik denk zeker dat PEC Zwolle met dezelfde mindset als Willem II de wedstrijd begint", vertelt de trainer van Feyenoord op de persconferentie. "Een grote club komt op bezoek en ze gaan er alles aan doen om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Of ze net als Willem II met vijf verdedigers zullen spelen weet ik niet zeker. Ik weet dat PEC een goed team heeft dat leuk voetbal wil spelen. Het zal ook wel een beetje anders worden dan afgelopen weekend, maar uiteindelijk ligt het bij ons."

"Wij moeten de kwaliteit brengen en als we de kansen krijgen, dan moeten we ze ook afmaken." Priske wil niet bevestigen dat alle spelers er komend weekend bij zijn, omdat er mogelijk contractbesprekingen gaande zijn. "Er zijn nog een paar weken over in de transferwindow, dus het is mogelijk dat er nog spelers vertrekken. Voor zondag vind ik het lastig om te beantwoorden. Gedurende de transferperiode maken we kleine aanpassingen in de selectie en dan vanaf september zijn we met een complete selectie."

Aanwinsten

Afgelopen week werden er wel twee spelers gepresenteerd bij de Rotterdammers. "We proberen vooral extra kwaliteit in de spelersgroep te brengen. Dat gevoel hebben we zowel bij Bueno als bij Osman. Hugo heeft ervaring in de Premier League en heeft een goed linkerbeen. Ook met Osman hadden we een mogelijkheid om iets anders in de groep te brengen. Hij heeft serieuze snelheid. Ik ken hem van de Deense competitie waar ik hem heb gezien de afgelopen seizoenen. Je moet zijn situatie bekijken op dezelfde manier als Minteh."

Priske bevestigt op de persconferentie dat hij er geen problemen mee heeft om Bueno direct voor de leeuwen te gooien. De Spanjaard moet morgen op de training bewijzen fitter en beter te zijn dan Marcos Lopez om direct aan de aftrap te beginnen. Osman moet nog wachten op zijn werkvergunning en is in ieder geval niet inzetbaar.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen