Bueno klaar voor rentree: "Ik kom zeker in een betere vorm terug"

In de tweede aflevering van de serie City Trip zet Feyenoord Media koers naar een icoon van de stad: het SS Rotterdam. Een fraaie spot voor een nadere kennismaking met Hugo Bueno, de Spaanse vleugelverdediger die afgelopen zomer neerstreek in de havenstad. Benieuwd naar het gesprek tussen Mascha en Hugo? Check snel de video!

Na een enigszins ongemakkelijke scene waarin Bueno in het Nederlands uitleg krijgt over het schip, volgt een serieuzer gesprek. "Toen ik jong was, speelde ik als linksbuiten, soms zelfs rechtsbuiten. Maar nu zou ik toch kiezen voor linksback. Dat wil niet zeggen dat ik niet graag aan het aanvallen ben, dus ik zou zeggen een aanvallende linksback. Ik heb echt plezier op deze positie." In zijn eerste vier minuten liet de Spanjaard al zijn kwaliteiten zien met een assists tegen PEC Zwolle.

"Hopelijk komen er nog meer kansen", reageert Bueno een fragment van zijn eerste aangever. "Ik kan er echt van genieten om naar voren te gaan. Voor de wedstrijd wist ik al dat de eerste bal die ik zou krijgen van buiten de zestien, ik iets zou proberen wat belangrijk ging zijn. Ik zei het ook al tegen Igor: als je mij 1-op-1 ziet, ga de zestien in en dan plaats ik hem daar. Igor was er blij mee, want hij scoorde direct. Dat was heel fijn."

Blessure

Na zijn goede indruk liep Bueno een spierblessure op. "Dat komt door de eerste weken met veel veranderingen. Ik probeerde mijn lichaam voor te bereiden op alles, maar helaas gebeuren zulke dingen. Ik hou altijd in mijn achterhoofd dat zulke dingen gebeuren met een reden. Ik weet zeker dat ik er hard aan werk in de gym met de performance trainers. Ik kom zeker in een betere vorm terug, dus ik probeer altijd positief te blijven. Aankomend weekend kan ik weer spelen, dus dat is het belangrijkste. Ik heb weer samen met het team getraind en ik voel me er klaar voor."

Indruk van Feyenoord

Bueno heeft al ervaring in de Premier League, maar Feyenoord maakte snel indruk op hem. "Feyenoord is een grote club. Dat viel mij meteen op toen ik kwam. Nu tijdens mijn blessure keek ik de wedstrijden vanaf de tribune. Dan krijg je er echt een gevoel bij. Sinds dag één dat ik hier ben, ben ik blij met mijn keuze voor Feyenoord." De vleugelspeler kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in de Premier League. "Het is echt geweldig en iedereen wil er graag spelen. Na mijn debuut heb ik veel speelminuten gehad in de Premier League en ik heb van ieder moment genoten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties