Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Ueda aangewezen vervanger van Gimenez

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Ueda aangewezen vervanger van Gimenez

In aanloop naar weer een nieuwe week in de Champions League speelt Feyenoord in de Eredivisie wederom een wedstrijd op de zaterdagavond. Om 18:45 uur staat de ontmoeting met NEC in het Goffertstadion op het programma. Terwijl Brian Priske op de linksbackpositie weer iets te kiezen heeft met de terugkeer van Hugo Bueno, moet er in de spits juist geschoven worden.

Santiago Gimenez ontbreekt de komende maanden, net als dat Quilindschy Hartman tot minimaal januari langs de lijn staat. Wel keren Bueno en Gernot Trauner terug in de wedstrijdselectie, nadat beide spelers er vorige wedstrijd niet bij waren. Bart Nieuwkoop sluit bijna weer aan, maar het duel in Nijmegen komt nog te vroeg. Over Stengs zei Priske het volgende: "Calvin werkt nog aan zijn herstel van zijn blessure. We maken stappen met hem, maar we zijn voorzichtig. We willen hem voor een langere periode fit houden en we willen geen terugslag in zijn herstel.''

Doordat er twee extra verdedigers aansluiten in de wedstrijdselectie heeft Priske weer de mogelijkheid om te kiezen tussen zijn spelers. Voor Gijs Smal is dit naar verwachting geen goed nieuws, want hij moet op de bank plaatsnemen. Bueno heeft al de hele week volledig meegetraind en vermoedelijk zal de Spanjaard direct aan de aftrap verschijnen in Nijmegen. Of hij de volledige negentig minuten zal spelen is onwaarschijnlijk met het oog op de wedstrijd tegen Girona FC. Verder heeft de trainer van Feyenoord geen aanleiding om Dávid Hancko of Thomas Beelen te wisselen uit het centrum voor Trauner.

Het middenveld kreeg na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda veel complimenten. Zo maakt In-Beom Hwang een sterke indruk en laat Quinten Timber zien de aanvoerdersband waard te zijn. Ook Antoni Milambo overtuigt met zijn aanvallende rol in de selectie van Priske. In de aanval moet de Deen wel wisselen door het uitvallen van Gimenez. Dit betekent dat Ayase Ueda in de spits zal beginnen, met Igor Paixão en Ibrahim Osman op de flanken.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.

Lees meer over
Santiago Gimenez Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties