Carranza over Benfica: "We gaan doen wat we in Girona ook deden"

Julián Carranza is van de nul af bij Feyenoord. De spits mocht tegen Go Ahead Eagles een kwartiertje meedoen, en dat was genoeg voor zijn eerste treffer in Nederland. Na afloop was hij dan ook erg blij. "Ik werk hard om minuten te krijgen en doelpunten te maken. Dit is pas het begin", vertelde hij na afloop aan Feyenoord ONE.

Carranza verhuisde afgelopen zomer naar Rotterdam en moet het bij Feyenoord vooralsnog doen met korte invalbeurten. "Je wil altijd vanaf de aftrap spelen, maar ik probeer me gewoon goed voor te bereiden en zo scherp mogelijk te zijn als mijn kans komt. Vandaag was een mooie dag. Boomie kreeg de bal en gaf 'm door; ik bewoog naar de eerste paal en kon binnentikken. Het was close, maar gelukkig geen buitenspel."

Zijn eerste goal is een belangrijke volgende stap voor Carranza in het aanpassen aan zijn nieuwe club. Dat aanpassen verloopt naar eigen zeggen goed. "Ik heb het erg naar mijn zin. Het is heel anders: een nieuw land, een nieuwe cultuur. Maar bij de club werken veel goede mensen die me helpen om me aan te passen. Ik ben blij met dit team, met de club en met de mensen die hier werken. Zij maken het makkelijker voor me."

Benfica-uit

De volgende wedstrijd wordt een zware, uit tegen Benfica. "We werken stap voor stap. We kunnen nu (net na de wedstrijd, red.) van de overwinning genieten, maar maandag moet de knop om en richten we ons op de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Het wordt een zware wedstrijd, maar we zijn er klaar voor. We gaan doen wat we in Girona ook deden: hard werken als team en proberen zoveel mogelijk te scoren."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen