Feyenoord maakt indruk: "Het is gewoon een leuke ploeg aan het worden"

Feyenoord maakt indruk: "Het is gewoon een leuke ploeg aan het worden"

In de media regent het complimenten voor Feyenoord na de overtuigende 1-5 overwinning op Go Ahead Eagles. Zo ook in de uitzending van Studio Voetbal. Daar was zondagavond ook Go Ahead-trainer Paul Simonis te gast, dus ging het extra lang over de verloren wedstrijd tegen Feyenoord.

Simonis keek uiteraard vooral naar wat zijn eigen ploeg fout deed, maar was niet te beroerd om complimenten uit te delen aan zijn tegenstander. "Op een gegeven moment pasten wij aan hoe we ze vastzetten bij een doeltrap, in een ruit. Feyenoord paste zich daar direct op aan door de vallende bal te spelen op Ueda. In de tweede helft gingen we daarom één op één spelen, zodat je wat geforceerdere lange ballen krijgt. Idealiter doen we dat niet, maar we kregen er gewoon totaal geen grip op. Die wijziging pakte wel goed uit, maar de wedstrijd was toen al gespeeld."

Alles op z'n plek

Ibrahim Afellay was onder de indruk van wat Feyenoord liet zien. "Die lastige gewonnen wedstrijden tegen Girona en Twente hebben zeker wat gedaan met het vertrouwen. Het spel was toen nog steeds niet optimaal, maar de wil was er zeker. Op het moment dat je niet draait als elftal, is resultaat heel belangrijk om te groeien. Dat resulteerde nu in deze wedstrijd, waarin alles op z'n plek viel, zowel aan de bal als zonder bal."

Als eerst wees hij daarbij op het middenveld. "Dat was heel dynamisch. Lopende mensen, driehoekjes; dat is gewoon niet te verdedigen." Dat alles kwam het best tot uiting bij de aanval die de 4-0 opleverde. "Dit was de mooiste goal, hier kwam alles op z'n plaats. Lage opbouw, mensen overslaan, Milambo die diepte kiest waardoor hij ruimte trekt voor Osman, en dan dat overstapje maakt... Het enige wat hieraan ontbrak was dat de tegenstander en het publiek begonnen te klappen. Dit is gewoon een trainingsgoal."

"Er gaan wel een paar gruwelijke fouten van ons aan vooraf", merkte Simonis op. "Daar kijk je als trainer logischerwijs kritisch naar. Maar dat het een fantastische goal is, dat staat buiten kijf. Ik vond Milambo echt heel bijzonder gisteren."

Lof voor Timber

"Het is gewoon een leuke ploeg aan het worden", zei Theo Janssen over het Feyenoord dat hij in Deventer aan het werk zag. "Er zit veel intensiteit in, waardoor het genieten is om naar Feyenoord te kijken. Nee, het is zeker niet in één keer allemaal goed. Ze moeten nu een reeks neerzetten waarin ze dit een aantal wedstrijden laten zien. Dit moet de basis worden; dit moet het voetbal zijn dat ze elke week gaan spelen."

Tot slot was er lof voor aanvoerder Quinten Timber. "Een geweldige speler. Je kan niet te kort op hem zitten, want dan gebruikt hij z'n lichaam. Maar geef je hem iets te veel ruimte, dan kan hij ook een man passeren." Simonis kon beamen dat het niet fijn is om tegenover Timber te staan. "Hij liep constant oorlogjes te maken met onze spelers. Trekken, duwen, een beetje knijpen, een beetje irriteren. Hij liep een keer hard door, toen kon hij ook geel krijgen. Maar dat spel speelt hij ook heel goed."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties