Conclusie na oefenwedstrijd: ''Die hulp heeft Slot verdiend''

Conclusie na oefenwedstrijd: ''Die hulp heeft Slot verdiend''

Feyenoord heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen van Union Saint-Gilloise. De Rotterdammers kwamen vooral in de eerste helft amper tot grote kansen. Journalist Pieter Zwart van Voetbal International concludeert nog maar eens dat de ploeg van trainer Arne Slot behoefte heeft aan een buitenspeler met extra klasse.

Bij Feyenoord gaat veel goed. Ook afgelopen week tegen Club Brugge waren er veel tactische principes te zien van afgelopen seizoen. Het drukzetten hoeft Slot zich geen zorgen over te maken, maar wanneer de ploeg tegen een compacte tegenstander speelt, krijgt Feyenoord het moeilijk. Zwart: "Voor Slot lijkt in deze fase van de voorbereiding de kwaliteit van zijn voorwaartsen het grootste punt van zorg."

Javairô Dilrosun kan momenteel nog niet brengen wat er van hem wordt verwacht. De buitenspeler is vaak dreigend en komt met een goede individuele actie. Alleen in de late fase worden er bijna altijd verkeerde keuzes gemaakt, waardoor Feyenoord niet echt gevaarlijk kan worden. Igor Paixão is een speler die meer indruk maakt, maar hij had het moeilijk tegen de Belgen. Met Quinten Timber op het middenveld erbij leidt het verzorgde opbouwspel tot weinig gevaar.

Slot krijgt de kans om in Oostenrijk verder te sleutelen aan zijn elftal. "Maar om de progressie te versnellen, lijkt het aantrekken van een aanvaller met extra klasse noodzaak", schrijft de journalist. "Die hulp heeft Slot verdiend op basis van het afdwingen van Champions League-voetbal en lucratieve verkopen." Yankuba Minteh (18) en Leo Sauer (17) maken een goede indruk. Alleen is het onrealistisch om te verwachten dat ze zich ook in de Champions League kunnen bewijzen.

Lees meer over
Arne Slot Javairo Dilrosun Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties