''Dan ziet de toekomst er goed uit voor Feyenoord''

''Dan ziet de toekomst er goed uit voor Feyenoord''

Ali Boussaboun is enthousiast over Feyenoord. De oud-voetballer was zaterdagmiddag aanwezig als analist in De Kuip voor de oefenwedstrijd tegen KRC Genk. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van de Belgen en vooral in de tweede helft lieten enkele talenten en aanwinsten zich gelden.

"Hadj Moussa viel goed in, een paar goede acties," vertelt Boussaboun na afloop van de wedstrijd. "Hij had een keer een kap en zijn tegenstander lag op de grond. Hij is sterk aan de bal en was gretig. Maakte zijn acties en hield het soms ook simpel door op balbezit te spelen. Vaak lopen spelers zich stuk omdat ze te veel willen en dat deed hij niet."

Boussaboun verwacht veel van de 22-jarige rechtsbuiten. "Hij zat bij een club met veel gezeur en in financiële nood. Een ploeg die niet draaide. Nu ga je naar een club met veel vertrouwen en goede spelers. Hij kan zich focussen op de laatste fase en zich met betere spelers om zich heen verder ontwikkelen. Als die jongen gaat wennen bij Feyenoord zit er nog heel veel potentie in."

Chris-Kévin Nadje viel op het middenveld ook op. "Die was ook echt aanwezig. Hij liep alle gaten achterin dicht. Het is best een lang persoon, maar hij is verrassend lichtvoetig en beweegt makkelijk. Ik kijk hier met een glimlach naar deze jongens. Er zit heel veel potentie in, dat vind ik mooi. Kijkende naar de toekomst van Feyenoord, als je deze jongens goed kan ontwikkelen en die jongens hun koppies erbij houden, dan ziet de toekomst er goed uit voor Feyenoord."

Daarnaast waren er ook enkele jeugdspelers die nadrukkelijk lieten zien klaar te zijn voor meer minuten in het eerste van Feyenoord. Gjivai Zechiël stond met veel zelfvertrouwen achterin bij de Rotterdammers en de talentvolle Jaden Slory was een aantal keer dichtbij een doelpunt. "Het zijn spelers waar ik van hou omdat ze lef hebben. Het zijn geen jongens die je moet vragen om een actie te maken. Ze willen de bal hebben, zoeken hun man op en willen vooruit. Daar hou ik van.''

Juweel van een pass

Voor Boussaboun was het een eenvoudige keuze om Stengs uit te roepen tot Man of the Match. De middenvelder gaf een uitstekende assist op Igor Paixão. "Wat een juweel van een pass weer. Het is geen makkelijke bal om te geven en hij geeft hem precies tussen de verdedigers door in de loop. Een perfecte bal, die vind ik mooier dan de goal zelf. Stengs is een speler die vrijheid moet hebben om zijn kunsten te kunnen etaleren. Op deze positie kan hij dat. Het is geen echte buitenspeler. Stengs moet echt naar binnenkomen en daar zijn ruimtes vinden. Hij is een van de weinigen in de ploeg die echt oog heeft voor een steekpass."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties