"Dat zal mentaal voor hem een behoorlijke uitdaging worden"

Bij Feyenoord werd het donderdagavond andermaal duidelijk dat een aantal spelers nog niet klaar zijn voor het hoogste niveau van Europa. In de media klinkt er vooral kritiek op Ramiz Zerrouki. Niet voor de eerste keer dit seizoen maakte de middenvelder een fout waarna een tegengoal volgde. De international van Algerije werd in de rust gewisseld voor Gijs Smal en dat lijkt een duidelijk signaal van Brian Priske.

"Het was niet best wat Zerrouki daar liet zien", oordeelt El Ahmadi bij ESPN over de fout van de middenvelder voorafgaand aan het eerste doelpunt. "Je moet de eerste minuten van de wedstrijd gewoon echt zeker zijn van je ballen. Als je daar balverlies lijdt tegen Leverkusen en je komt 0-1 achter na vijf minuten, dan wordt het een hele lastige wedstrijd. Ik denk wel dat hij heel veel moeite heeft om te laten zien hoe goed hij bij FC Twente was. Het tempo gaat nog iets te snel voor hem."

Bij het balverlies leek Zerrouki iets te veel te twijfelen over welke keuze hij moest maken, waar absoluut geen tijd voor is op Champions League-niveau. "Eigenlijk speelde Feyenoord het best goed uit onder die druk", vertelt Kees Kwakman. "Zerrouki kwam in de punt naar achter vrij alleen maakt dan een gekke keuze. Dan wordt hij in de rust gewisseld, dus dat zal mentaal voor hem een behoorlijke uitdaging worden. Aan de andere kant liggen er bij Feyenoord zoveel mogelijkheden om te spelen, want het niveau van de gehele selectie is wel wat naar beneden gegaan."

Een mogelijk vervanger van Zerrouki is Hwang en juist hij maakte een goede indruk, zo vond ook El Ahmadi. "Als je het hebt over veel om je heen kijken, wat Zerrouki niet deed, draaide Hwang juist de hele tijd goed open." Hans Kraay jr haakt ook in: "Wij vonden Wieffer al ongelofelijk goed, maar die mis je zo erg. Ten eerste omdat hij bij balverlies goed stond, maar ook omdat hij het aanspeelpunt was van de centrale verdedigers. Met Timber was het ook een goede connectie."

Matige selectie

In het praatprogramma wordt Priske wel verdedigd. De Deen heeft namelijk een selectie die aanzienlijk minder is dan vorig seizoen. Jordan Lotomba liet donderdag zien zeker geen Lutsharel Geertruida te zijn, terwijl in de verdediging ook een goede back als Quilindschy Hartman of Hugo Bueno wordt gemist. "Je kan het Priske niet verwijten dat Geertruida weg is, hij Wieffer kwijt is, Minteh vertrokken is en je bent ook nog eens de beste linksback van Nederland kwijt door een blessure. Daar kan die beste man niks aan doen."

"Je moet die jongens ook wel een eerlijke kans geven en het is niet helemaal fair om van die jongens allemaal te verwachten dat ze er meteen staan in september. Dat heeft wel even tijd nodig. Hwang is 28 en al meer ervaren. Hij maakt een goede indruk, al is het nog maar één wedstrijd. Je ziet dat hij zich snel aangepast heeft, maar die andere jongens hebben wel wat tijd nodig. Daarom moet je ook Priske de tijd geven om met die ploeg aan de gang te gaan", sluit Kwakman af.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen