Opstelling Feyenoord: basisplaats voor Osman

Om 14:30 uur neemt Feyenoord het op in een thuiswedstrijd tegen NAC Breda en die is voor de sfeer rondom de club erg belangrijk. Het elftal van Brian Priske verloor afgelopen donderdag kansloos van Bayer Leverkusen en ook in de competitie werd er tot nu toe slechts één wedstrijd gewonnen. De Rotterdammers beginnen in ieder geval in de basis met In-Beom Hwang, die een goede wedstrijd speelde in de Champions League.

Waar Priske er tegen de Duitse kampioen nog voor koos om in een soort 4-4-2 formatie te spelen, met Antoni Milambo die voor het gevaar aan de rechterkant moest zorgen, lijkt de trainer nu duidelijk een keuze te hebben gemaakt voor een opstelling met traditionele buitenspelers. Dit betekent dat Ibrahim Osman in de basis begint en samen met Igor Paixão en Santiago Gimenez voor de doelpunten moet zorgen.

Op het middenveld is Ramiz Zerrouki uit de basiself verdwenen. De international van Algerije speelde een erg matige wedstrijd tegen Bayer Leverkusen en moest in de rust achterblijven in de kleedkamer. Priske kiest ervoor om Hwang het vertrouwen te geven samen met Quinten Timber en Antoni Milambo.

In de verdediging heeft er ook een wijziging plaatsgevonden. Gernot Trauner zit, mede door zijn belastbaarheid, weer op de bank. Dit betekent dat Dávid Hancko terug naar het centrum verplaatst en Gijs Smal zich moet herpakken na een matige competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

Opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Gimenez, Paixão.

Wissels Feyenoord

Bijlow, Andreev, Mitchell, González, Read, Nadie, Zerrouki, Zechiël, Hadj Moussa, Ivanusec, Carranza, Ueda.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen