Opstelling Feyenoord: Priske kiest voor Smal en Ueda

Ayase Ueda begint zoals verwacht in de basisopstelling van Feyenoord. De Japanner moet de komende maanden zorgen voor de doelpunten in de punt van de aanval. Santiago Gimenez komt dit kalenderjaar niet meer in actie vanwege een bovenbeenblessure, en dat biedt mogelijkheden voor de concurrenten Ueda en Julián Carranza. Trainer Brian Priske kiest om 18:45 uur tegen NEC Nijmegen voor de Japanse spits.

Inbeom Hwang heeft sinds zijn debuut direct zijn stempel weten te drukken op Feyenoord. De middenvelder maakt ook zaterdagavond in Het Goffertstadion zijn opwachting vanaf de eerste minuut. Ramiz Zerrouki moet opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Het middenveld bestaat verder uit Quinten Timber en de talentvolle Antoni Milambo. De geboren Rotterdammer heeft zijn zevende basisplaats van dit seizoen te pakken.

Bueno en Trauner bankzitters
Hugo Bueno en Gernot Trauner keren terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar beginnen op de bank. Gijs Smal, David Hancko, Thomas Beelen en Jordan Lotomba vormen de achterhoede, met Timon Wellenreuther als doelman. In de aanval staan naast Ueda ook Osman en Paixão.

Voor Bart Nieuwkoop komt het duel van vandaag te vroeg. De verdediger wordt wel in de wedstrijdselectie verwacht aanstaande woensdag voor de uitwedstrijd tegen Girona. Het Champions League-duel in Spanje komt nog te vroeg voor Calvin Stengs. Wanneer de aanvallende middenvelder zijn rentree kan maken, is nog niet bekend. Feyenoord doet voorzichtig met de creatieve Stengs, die herstelt van een operatie aan zijn knie. Quilindschy Hartman is er niet bij en wordt dit kalenderjaar niet terugverwacht.

Minuten voor Mitchell bij Onder 21
Bij het eerste van Feyenoord komt ook Jeyland Mitchell niet in actie. De talentvolle verdediger maakte zaterdagmiddag zijn opwachting bij de beloften. Mitchell begon in de basis bij Feyenoord Onder 21, dat het opnam tegen FC Groningen Onder 21 op Varkenoord, en behoort daardoor niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord.

Opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.

Wissels Feyenoord

Bijlow, Andreev, Read, Trauner, González, Bueno, Zerrouki, Zechiël, Nadje, Ivanušec, Hadj Moussa, Carranza.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen