El Ahmadi: ''Ik verwacht dat Priske uiteindelijk voor Bijlow gaat kiezen''

El Ahmadi: ''Ik verwacht dat Priske uiteindelijk voor Bijlow gaat kiezen''

Karim El Ahmadi heeft te doen met zijn voormalig ploeggenoot bij Feyenoord. Justin Bijlow maakt geen transfer naar de Premier League nadat er een verschil van inzicht is ontstaan tijdens de medische keuring. Vermoedelijk gaat het om een verschil van inzicht met Southampton over een polsblessure die hij in het verleden heeft opgelopen.

"Ik was afgelopen weekend bij Sparta en sprak nog even met Bijlow", vertelt El Ahmadi in Voetbalpraat. "Hij was rond, dus het is echt balen dat je dan niet door de keuring heen komt. Alleen moet ik wel zeggen, als hij bij Feyenoord blijft, dan zie ik nog wel kansen om eerste keeper te worden. Wellenreuther kon afgelopen weekend niet veel doen aan de goal, maar hij maakte op mij geen hele zekere indruk zoals ik vorig seizoen van hem heb gezien."

"Dit doet natuurlijk pijn voor hem. De Premier League was een goede stap voor hem om daar elke week te spelen. Hij zou daar zeker de eerste keeper worden. Je speelt eigenlijk elke week bijna een Champions League-wedstrijd. Daarna kon hij misschien nog wel een stap maken in Engeland, dat was goed geweest voor hem. Wat ik net al zei: Wellenreuther en Bijlow zitten hier dicht bij elkaar en ik verwacht dat er een moment komt dat Priske voor Bijlow gaat kiezen."

Bijlow en El Ahmadi speelden in het verleden samen bij Feyenoord. De voormalig middenvelder zag toen vooral een fitte doelman aan het werk. "Ik ken hem alleen van de tijd dat ik met hem trainde. In de gym en op het veld was hij echt een beest. In die tijd heb ik weinig blessures bij hem gezien. Wat hij de laatste jaren allemaal heeft opgelopen, dan snap ik wel dat ploegen bij de keuring vraagtekens hebben. We weten natuurlijk niet wat er precies mankeert."

Merkwaardig

Sjoerd Mossou vindt het maar vreemd dat Bijlow niet door de keuring is gekomen. "Hij heeft geen zware kruisbandblessure gehad. Het waren vaak wat kleinere blessures. Vaak zie je bij een kruisbandblessure dat het spannend wordt bij een medische keuring, dat zie je terug aan een knie en daar zit risico aan. Alleen bij Bijlow ging het om andere soorten blessures."

Het is niet exact bekend waarom er een verschil van inzicht is ontstaan tussen de partijen, waardoor het speculeren is over wat er precies aan de hand is. "Ik heb sterk de indruk dat clubs dit gebruiken als onderhandelingsinstrument. Iedere speler heeft een blessureverleden, dus bij iedere blessure kun je als kopende club je vraagtekens zetten."

"Je kunt zeggen: wacht even, we zien dit op je scan of dit in je dossier, kunnen we niet nog wat doen aan de prijs of voorwaarden? Dat was bij Stengs ook een beetje het verhaal. Hij werd natuurlijk niet afgekeurd, maar het was meer: er is een risico, kunnen we nog wat korting krijgen? Bij Gent en NAC had je ook zoiets, het is merkwaardig."

Lees meer over
El Ahmadi Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties