Feyenoord en Erasmus MC gaan nog intensievere samenwerking aan

Feyenoord en Erasmus MC gaan nog intensievere samenwerking aan

De nauwe banden tussen Feyenoord en het Erasmus MC zijn verder aangehaald. Niet alleen is de succesvolle maatschappelijke samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis met meerdere jaren verlengd, maar de komende seizoenen zullen de voetbalclub en het vooraanstaande academische ziekenhuis ook op diverse andere vlakken schouder aan schouder met elkaar optrekken.

Algemeen directeur Dennis te Kloese was samen met de voltallige directie aanwezig bij het officiële tekenmoment in De Kuip. ''Normaal gesproken doen we op een wedstrijddag geen contractondertekeningen, maar voorafgaand aan de Sophiawedstrijd is natuurlijk een heel logisch en mooi moment om handtekeningen te zetten onder overeenkomsten waarin we afspreken, als twee iconen van de stad Rotterdam die al jarenlang samenwerken, dat we dat de komende jaren nog nauwer en op meer terreinen te gaan doen.''

''Feyenoord en het Erasmus MC Sophia‎ Kinderziekenhuis hebben al jarenlang een geweldige samenwerking'', vertelt Paul Boomkamp, lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC. ''Samen laten we onze jonge patiënten zien hoe ontzettend leuk en belangrijk sporten is, zelfs als je ziek bent en alleen binnen je eigen mogelijkheden kunt bewegen. En dit weekend mochten ze ook nog eens met elkaar naar de Kuip, hoe bijzonder is dat? Ieder jaar is de Sophiawedstrijd één groot feest met alleen maar lachende gezichten. Daarom vind ik het fantastisch dat we onze samenwerking weer verlengen en ik weet zeker dat onze patiënten er precies hetzelfde over denken.''

De ondertekening vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda, die als zogenaamde Sophiawedstrijd in het teken stond van de afdeling kindercardiologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Feyenoord organiseert jaarlijks een speciale benefietwedstrijd om geld in te zamelen voor het Sophia, waardoor extra onderzoek en leuke activiteiten mogelijk kunnen worden gemaakt. Bij de Sophiawedstrijd zijn elk jaar veel patiëntjes en hun familie te gast, die gisteren hartstochtelijk konden juichen toen de thuisclub met 2-0 zegevierde op de Brabantse gasten.

Om ook de kinderen die niet in staat zijn om naar De Kuip te komen een hart onder de riem te steken, gaan spelers en speelsters van Feyenoord ieder seizoen langs in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Deze week staat dat bijzondere bezoek opnieuw op het programma voor de selectie van Feyenoord 1.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties