Van Hanegem: "Trauner speelt daar ook een flinke rol in"

Van Hanegem: "Trauner speelt daar ook een flinke rol in"

Willem van Hanegem kon zaterdagavond volop genieten van het spel van zijn Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 1-5 van Go Ahead Eagles en deden dat ook nog eens met prima spel. Dat de ploeg eindelijk los kwam, kwam volgens het clubicoon op het perfecte moment.

Dat constateerde hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een ruime uitslag en ook nog eens met bij vlagen prima voetbal, daar zaten de supporters van Feyenoord gewoon op te wachten. En de trainer ook. Ik zag hem na de 0-4 dansen langs de lijn en dat begrijp ik wel. Je vraagt je wel af waarom het er nu wel is bij dit elftal en eerder niet. Al moet je dan ook altijd naar de tegenstander kijken. Go Ahead maakte er weliswaar weinig van, maar in Deventer hebben toch weinig clubs het echt makkelijk."

Basisrentree Trauner

Dat Brian Priske ervoor koos om Gernot Trauner op te stellen in plaats van Thomas Beelen, had daar volgens Van Hanegem veel mee te maken. "Ik denk dat hij ook een flinke rol speelt in het feit dat het beter gaat. Hij was geblesseerd toen het seizoen begon, maar je ziet nu dat hij rust brengt. Beelen is een prima verdediger, maar onervaren spelers zijn na een goed eerste seizoen wel vaker een beetje zoekende."

Van Hanegem ziet zelf ook een optie waarbij de twee centrumverdedigers allebei kunnen spelen tegen Benfica, later deze week. "Als Hugo Bueno niet kan spelen, kan Priske kiezen voor Beelen en Trauner en dan Dávid Hancko aan de linkerkant tegenover Ángel Di María."

Niet kansloos tegen Benfica

Met Benfica treft Feyenoord een zware tegenstander, tegen wie het in de voorbereiding al met 5-0 verloor. "Toch heb ik het idee dat Feyenoord niet kansloos is in Lissabon", aldus De Kromme. "Niet op basis van een paar doelpunten in Deventer hoor, maar ergens voel je dat die spelers zich in Europa willen tonen. En dat Benfica na die 5-0 in de voorbereiding denkt dat het makkelijk zal gaan."

"Dat tonen moet overigens niet doorslaan", waarschuwde hij. "Dan doel ik op Igor Paixão. Ik had het idee dat hij verontwaardigd was dat hij er tegen Go Ahead werd uitgehaald. Ik denk weleens dat hij al vanuit de kleedkamer op doel wil schieten. Geen oog voor medespelers. Dat is jammer, want hij heeft eerder laten zien hoe goed hij is."

Wellenreuther en Timber

Tot slot wilde Van Hanegem nog twee spelers uitlichten. Ten eerste Timon Wellenreuther, die hij in Deventer ook een goede wedstrijd vond spelen. "Maar als hij een terugspeelbal krijgt, houd ik tegenwoordig mijn hart vast. Hij staat ook vaak helemaal verkeerd achter de bal, moet dan gaan draaien en dan gaat het maar net goed."

De andere was Quinten Timber, die volgens de oud-middenvelder van Feyenoord, een belangrijke rol had in het neerzetten van een grote uitslag. "Hij liet zich zien en realiseerde zich dat 0-3 de nekslag is. 0-2 is een stand waarbij tegenstanders nog hoopvol kunnen zijn. Hij zette door, was bij de les. Dat was goed om te zien."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties