Feyenoord wint van Vitesse en richt vizier op Champions League-kraker

Feyenoord is de hervatting van de Eredivisie uitstekend begonnen. Vitesse werd zaterdagavond in De Kuip zonder al te veel moeite verslagen. Door de overwinning werken de Rotterdammers met veel vertrouwen toe naar de belangrijke wedstrijd van woensdagavond in de groepsfase van de Champions League tegen SS Lazio.

Slot liet voorafgaand aan het duel weten nog niet met zijn hoofd te zitten bij de aankomende week. Vitesse werd allesbehalve als een tussendoortje gezien. De Arnhemmers wisten namelijk de laatste vijf jaar geen doelpunt tegen te krijgen en verloren voor het laatst in De Kuip in september 2018 door een doelpunt van Robin van Persie. Middenvelder Calvin Stengs wist al snel te scoren tegen Vitesse en was daardoor zijn opvolger. Quinten Timber speelde de diep gelopen Stengs uitstekend aan en wist hard en laag in de hoek te scoren.

copyright proshots 22832731

Gimenez met zijn dertiende
Santiago Gimenez wist zijn doelpunt ook weer mee te pikken. In de eerste helft scoorde de Mexicaan zijn dertiende van het seizoen. Dit keer was Stengs de aangever. Vitesse had tot de 2-0 nog geen enkele keer op doel geschoten. Vlak voor rust werd Justin Bijlow, die zijn rentree maakte onder de lat, voor het eerst getest. Bijlow wist een goed schot van Million Manhoef tot corner te verwerken. Daarna slaagden de Rotterdammers erin om met twee doelpunten verschil de rust in te gaan. Yankuba Minteh zag nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Na rust ging Feyenoord vrolijk door met scoren. Drie minuten na de aftrap voor de tweede helft kopte Geertruida raak. Gimenez was de aangever, die niet veel later werd gewisseld door Slot. Of het uit voorzorg is, moet blijken. De Mexicaan ging met een pijnlijke enkel naar de kant. Ayase Ueda was zijn vervanger. Leo Sauer kwam ook nog binnen de lijnen. Yankuba Minteh, die een aantal keer voor eigen kans ging, bleef het vertrouwen houden van Slot. De Gambiaan speelde niet zijn beste wedstrijd uit zijn carrière. Even later moest Minteh met kramp naar de kant.

copyright proshots 22832804

Vizier op SS Lazio: hoe gaat het met Gimenez?
Met de ingevallen Alireza Jahanbakhsh werd de wedstrijd uitstekend gespeeld. De Rotterdammers kregen nog een aantal mogelijkheden via de Slowaak Sauer. Het was echter een ander groot talent die zijn voeten liet spreken. Antoni Milambo wist een voorzet tijdens zijn eerste minuten van het seizoen in de Eredivisie te verwerken tot een doelpunt. De middenvelder bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Voor Feyenoord gaat de focus nu naar de thuiswedstrijd van woensdagavond tegen SS Lazio. De komende uren zal de aandacht eerst uitgaan naar Gimenez. De Mexicaan kan tegen de Italianen zijn debuut maken in de Champions League, nadat zijn schorsing van twee duels is verlopen. Alleen een blessure kan roet in het eten gooien.