Gimenez blij met zijn doelpunten: "Het voelt als een opluchting"

Het duel tussen PSV en Feyenoord was niet alleen vermakelijk door de acht doelpunten, maar de fanatieke strijd en bijbehorende tien gele kaarten waren er ook een onderdeel van. Uiteindelijk zijn het de mannen van Brian Priske die de Johan Cruijff Schaal de lucht in mogen houden. De Deen wint zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Feyenoord.

Santiago Gimenez leek zijn topvorm ook weer te hebben gevonden. De Mexicaan scoorde zelf twee doelpunten en gaf ook nog een assist. Na afloop reageert hij zelf voor de camera van ESPN. "Ik voelde me heel erg goed. PSV is natuurlijk een goed team. Beide hebben we vier keer gescoord, maar het was een geweldige wedstrijd voor de kijker. Voor ons ook omdat we uiteindelijk wonnen."

"Het voelt als een opluchting en dit geeft vertrouwen aan mij als spits. Het is een hele goede manier om te starten. Het wordt een lastig seizoen omdat Ajax, PSV, AZ en Twente allemaal goede teams hebben. Dit geeft ons motivatie en mij persoonlijk ook", vertelt Gimenez. "Ik voel me goed. Uiteraard kan ik nog dingen verbeteren, maar het is een van mijn sterke dingen omdat ik me best snel voel."

Fitheid

Gimenez merkte wel dat hij nog even moet wennen aan het nieuwe seizoen en de intensiteit die de trainer van hem vraagt. "In minuut zestig begon ik kramp te krijgen. Natuurlijk was het een intense wedstrijd. Ik ben nu anderhalve week terug in Rotterdam, dus ik moet steeds beter worden." De Mexicaan werd ook meer betrokken bij het spel in tegenstelling tot de laatste wedstrijden van vorig seizoen. "De laatste vier maanden waren lastig voor mij, dus ik weet nu welk niveau ik kan bereiken. Ik moet nu dat niveau bereiken."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties