Gimenez verliest met Mexico in blessuretijd van Brazilië

Santiago Gimenez is er niet in geslaagd te winnen van Brazilië. De spits van Feyenoord begon in de basis bij Mexico en zag de talentvolle Real Madrid-spits Endrick in de blessuretijd het winnende doelpunt binnenkoppen. Het duel eindigde daardoor in een 2-3 overwinning voor de Goddelijke Kanaries.

Gimenez kreeg 89 minuten speeltijd van bondscoach Jaime Lozano. Zijn vervanger Guillermo Martínez Ayala wist een paar minuten later de gelijkmaker te maken voor Mexico. Een gelijkspel werd het door Endrick in de 96ste minuut uiteindelijk niet. Gimenez wist geen enkele keer op doel te schieten en werd beoordeeld met een 6.9 voor zijn optreden in het Kyle Field-stadion, gelegen in de Verenigde Staten.

Mexico bereidt zich momenteel voor op de Copa América, die eind van de maand gaat plaatsvinden. Het nationale elftal speelt in de groepsfase tegen Jamaica, Venezuela en Ecuador. Het toernooi duurt maximaal tot 15 juli; dan staat de finale op de agenda. De komende weken staan er geen oefenwedstrijden meer op het programma ter voorbereiding op het eindtoernooi.

Brazilië: Alisson, Yan Couto, Bremer, Éder Militão, Guilherme Arana; Douglas Luiz, Éderson, Andreas Pereira, Gabriel Martinelli, Sávio, Evanilson
Mexico: González, Reyes, Vázquez, Arteaga, Antuna; Álvarez, Romo, Chávez, Rodríguez, Quiñones, Giménez