Hancko en Trauner zijn de tweede en derde aanvoerder van Feyenoord

Hancko en Trauner zijn de tweede en derde aanvoerder van Feyenoord

Quinten Timber begint tegen FC Groningen voor het eerst in een officiële wedstrijd als aanvoerder van Feyenoord. Brian Priske heeft de voorkeur gegeven aan de middenvelder en legt voorafgaand aan de uitwedstrijd zijn keuze uit. Daarnaast bevestigt de trainer dat Dávid Hancko en Gernot Trauner de tweede en derde aanvoerder zijn.

"Ik had zeker meerdere spelers in gedachte", vertelt Priske tegenover ESPN. "Ik ben blij en trots dat we een elftal hebben met veel ervaring, verschillende kwaliteiten en meerdere leiderschapseigenschappen. Gernot en Dávid zijn er ook één van. Dus we hebben een grotere groep van aanvoerders. Quinten is ook iemand die dingen vraagt aan spelers op en naast het veld. Ik weet dat hij ook trots is om de aanvoerder te zijn en hij zal zijn uiterste best gaan doen. Gernot en Dávid staan klaar om hem te steunen."


Priske legt vervolgens uit waarom zijn definitieve keuze op Timber is gevallen. "Sommige zijn natuurlijke leiders en pakken de verantwoordelijkheid in de selectie. Uiteindelijk zocht ik naar een Nederlandse speler die onze aanvoerder kon worden. Quinten is daar één van en hij kent de club. Hij kent de Eredivisie en de cultuur van Nederland, waarvan ik ook denk dat het belangrijk is."

Lees meer over
Gernot Trauner Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties