Priske: "Ik hoop dat we hem verder kunnen ontwikkelen in de komende maanden"

Priske: "Ik hoop dat we hem verder kunnen ontwikkelen in de komende maanden"

Brian Priske heeft ervoor gekozen om Chris Kevin Nadje een plek op het middenveld te geven. De trainer sprak zelf over een uitdaging om zijn elftal vorm te geven door de afwezigheid van Calvin Stengs, Ramiz Zerrouki en In-Beom Hwang, maar hij heeft dat dus opgelost met een basisdebuut voor de lange middenvelder. Verder gaat ook Jordan Lotomba zijn debuut maken en staat Bart Nieuwkoop op het veld als rechtsbuiten.

"Het was een goede periode, want we konden ons als team hergroeperen en hebben goede trainingen gehad", vertelt Priske over de drie weken van rust. “Nu kijken we uit naar het schema dat gaat komen. Ik had wel liever gespeeld tegen Ajax, maar we moeten ons aanpassen naar de omstandigheden."

Afgelopen tijd kwamen er veel spelers in actie voor hun nationale elftal en dat zorgt uiteraard voor uitdagingen. "Ik ben niet anders dan de andere trainers. Het iets waar we mee moeten dealen. We zijn trots dat er veel spelers naar de nationale elftallen gaan. Bij Feyenoord willen we spelers ontwikkelen en ze sterker maken. Altijd als ze dan naar het nationale land gaan, zijn we daar trots op. Ik ben het gewend ook van mijn vorige clubs. Het is een extra uitdaging, maar zeker geen excuus. We hebben genoeg kwaliteit om vandaag te presteren."

Lotomba en Nadje

Aan de rechterkant begint Jordan Lotomba direct in de basis. "Ik heb een goede indruk. Hij brengt de ervaring waar we op hadden gehoopt. Hij had geen geweldige voorbereiding bij Nice, maar heeft hier wel goede weken gehad. Vooral deze week heeft hij veel vooruitgang gemaakt. Ik kijk uit naar zijn inbreng en de wisselwerking met Bart Nieuwkoop."

Ook de keuze voor Nadje is redelijk opvallend, maar hij vervangt Zerrouki op het middenveld. "Milambo deed het heel goed bij Jong Oranje, maar uiteindelijk hadden we het gevoel dat we hem moesten beschermen. Er komt nog een zwaar schema aan, dus we hebben ervoor gekozen om Nadje op te stellen. Hij maakt veel indruk op de training en ook tegen Sparta liet hij zien dat zijn fysiek van een hoog niveau is. Ik hoop dat we hem verder kunnen ontwikkelen in de komende maanden."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties