Hancko: "Ik heb gezegd wat ik wil en nu is het aan de clubs"

David Hancko is met Feyenoord begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Slowaak werd na het EK in Duitsland nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Atlético Madrid, maar inmiddels is het duidelijk dat beide partijen voorlopig niet tot overeenstemming kunnen komen over een transfersom. Hancko reageert in gesprek met RTV Rijnmond op de laatste transferontwikkelingen.

"Het is lastig voor mij om dit soort vragen te beantwoorden," begint Hancko zijn verhaal. "Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord hou. Wat ik heb bereikt in twee jaar, met de Champions League en het kampioenschap, zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten. Aan de andere kant wil je als sportman altijd vooruitkijken. Bij Sparta Praag zat ik ook in een vergelijkbare situatie. Ik hield van de club en het voelde als thuis, maar ik maakte de stap naar Feyenoord."

Hancko staat ervoor open om een stap te maken naar een topcompetitie. "Als atleet denk je hieraan. Voor mij ligt de focus nu op mijn fitheid, hard trainen en voorbereiden op alles. Nu is het aan de clubs." Feyenoord wil met de centrale verdediger een nieuw uitgaand transferrecord verbreken. Snapt Hancko de Rotterdammers? "Dat is opnieuw een lastige vraag. Ik ben niet degene die mijn marktwaarde bepaalt. Ik weet dat ik daaraan bijdraag met mijn prestaties."

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft tijdens zijn contractverlenging afspraken gemaakt over Hancko zijn toekomst. "Veel spelers voor mij kregen de kans om een stap te maken. Dat is wat Dennis ook altijd tegen me zegt. Hij weet dat voor sommige spelers Feyenoord niet het eindstation is, maar natuurlijk moet er een akkoord komen tussen de clubs. Het gaat nu niet om mij. Ik heb gezegd wat ik wil zeggen en nu is het aan de clubs."

Blijven is geen teleurstelling

Wat als Feyenoord en een geïnteresseerde club geen akkoord weten te bereiken? "Het is natuurlijk geen teleurstelling om te blijven. Wat ik eerder al vertelde: ik hou van de club, de mensen waarmee ik werk. Als ik De Kuip betreed, is dat altijd iets speciaals voor mij. We spelen in de Champions League en de club staat er goed voor. Je kan de laatste drie jaar zien hoe de club aan het groeien is; dat is geweldig. Ik ben de supporters dankbaar voor de steun. Blijven is geen teleurstelling, maar als atleet wil je altijd voor het hoogste gaan. Het zit in mijn hoofd of ik het ook kan doen in de beste competities."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen