Hancko: "Jammer genoeg kon hij niet iets eerder komen"

Dávid Hancko heeft tegen NAC Breda zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. De Slowaak speelt, tegen de verwachtingen in, ook de komende maanden nog in het shirt van de Rotterdammers en dat is zeker voor Brian Priske geweldig nieuws. Terwijl de Slowaak donderdag in de Champions League nog als linksback begon aan de aftrap, stond hij zondagmiddag weer opgesteld als centrale verdediger.

"Ik denk dat iedereen binnen de club blij is", stelt Hancko op de persconferentie. "Ik denk ook dat het een opluchting is na de laatste resultaten en optredens van ons. Die waren niet allemaal goed. Ik heb een aantal weken niet met de media gesproken, maar we hebben een nieuw team en veel debutanten. We zijn een aantal belangrijke spelers kwijt en we hebben natuurlijk een nieuwe staf. We creëren nieuwe dingen en daar ligt nu de focus op. Ik ben blij dat we vandaag hebben gewonnen."

Er wordt veel gesproken over de nieuwe spelers en hoe lastig het is voor hen om zich aan te passen aan Feyenoord, maar ook voor de ervaren krachten is het niet altijd even makkelijk. "Het is aan ons en we moeten de nieuwe spelers helpen om goed te presteren. We wisten dat we in een transitie kwamen. Veertig procent van de selectie zijn nieuwe spelers, dus het is aan ons om goed te presteren en iedereen op sleeptouw te nemen. Ik ben blij met wat ik vandaag heb gezien", vertelt Hancko.

In-Beom Hwang

Ook op Hancko maakt In-Beom Hwang een goede indruk. "Ik ben heel blij dat hij er is. Jammer genoeg kon hij niet iets eerder komen. Je ziet zijn kwaliteiten en hij wil graag spelen. Hij is anders dan Mats, maar hij kan ook veel meters lopen. Dat is wat we nodig hebben en speciaal als verdedigers is het fijn als iemand altijd vrij staat en ons helpt met verdedigen. Hij is heel comfortabel aan de bal en is ook een geweldige man. Ik hoop dat hij nog beter wordt."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen