Priske: "Het is mijn fout dat hij momenteel niet goed speelt"

Feyenoord heeft de tweede overwinning in de competitie te pakken. Na meerdere teleurstellende gelijke spelen werd er van NAC Breda met 2-0 gewonnen. Het spel van Brian Priske zijn elftal was zeker niet de hele wedstrijd uitstekend te noemen, maar in een week waar kansloos werd verloren van Bayer Leverkusen, zijn de drie punten het enige wat telt. De trainer reageert na afloop op de afgelopen dagen en het spel van zondagmiddag.

"Ik weet niet of het een opluchting is. Zo denk ik eigenlijk niet", klinken de woorden van Priske voor de camera van ESPN. "We proberen gefocust te blijven op het werk dat we moeten verrichten. Dat is om een team te creëren waar we zoveel mogelijk wedstrijden mee winnen, niet slechts één of twee. Er komen nog veel wedstrijden aan dit seizoen en daar ligt mijn focus. Natuurlijk ben ik blij dat we gewonnen hebben, want dat gevoel is drie wedstrijden geleden. Het is belangrijk om blij te zijn met de winst, want dat is uiteraard ook waarom we hier zijn."

Of Priske dan ook tevreden is met het veldspel, is volgens de trainer weer een andere vraag. "Ik heb meerdere keren gezegd dat we nog niet staan waar we willen zijn. Er moet veel beter en vandaag waren er ook, zeker in de eerste helft, goede dingen. We hadden een extra doelpunt moeten scoren en dat zou een boost geven aan deze jongens, die heel hard werken. Toen het vandaag 1-0 stond in de tweede helft verloren we de structuur een beetje. Dat is waar we momenteel staan. We moeten vertrouwen bouwen en dan zien we vanzelf mooi voetbal."

In de eerste helft kreeg de trainer van Feyenoord een gele kaart, en als hij er een vraag over krijgt begint Priske te glimlachen. "Ik heb niet veel gezegd, maar misschien was mijn lichaamstaal te heftig. Ik was gewoon teleurgesteld dat de vierde man ons niet hielp, maar dat is vanuit mijn oogpunt. Uiteindelijk is het niet meer toegestaan om lichaamstaal te tonen en dan krijg je geel."

Luka Ivanušec

Vertrouwen is misschien wel het sleutelwoord binnen het huidige Feyenoord. Het voorbeeld van In-Beom Hwang en Luka Ivanušec slaat de spijker op zijn kop. "Het is misschien wel het belangrijkste ding in voetbal. Ze hebben de kwaliteit om te presteren voor ons, maar het mentale aspect is zo belangrijk. Als je vandaag naar Ivanusec kijkt, is het in principe mijn verantwoordelijkheid. Het is mijn fout dat hij momenteel niet goed speelt, omdat ik hem langere tijd niet heb laten invallen. Ik kan ook niet verwachten dat hij vandaag ineens geweldige dingen laat zien, als hij alleen traint. Hij heeft aandacht nodig, want hij heeft zonder twijfel de kwaliteit."

Santiago Gimenez

Priske kan maar een beperkte update geven over de situatie van Gimenez, die het veld per brancard moest verlaten. "We moeten echt de komende dagen afwachten. Het lijkt op de hamstring, maar hij staat er vrij positief in. Het is alleen nog echt te vroeg om te beoordelen."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties