Hartman verkozen tot Held van het Jaar 2023

Quilindschy Hartman is woensdagmiddag verkozen tot Held van het Jaar 2023. Het afgelopen jaar kon er bij het Helden Magazine iedere maand gestemd worden op een sporter die bijzondere prestaties had bereikt. Uiteindelijk bestond de lijst van sporters die kans maakten op de titel 'Held van het Jaar' uit zeventien sporters, onder wie dus de linksback van Feyenoord en verdediger Lutsharel Geertruida.

Tot en met vrijdag 5 januari kon er online gestemd worden op de sporter die schaatsster Ireen Wüst moest opvolgen als Held van het Jaar 2022. Zoals gebruikelijk neemt Het Legioen bij een publieksprijs de kans om zijn stem te laten horen, en dat was ook nu het geval. Hartman eindigde op de eerste plaats, en Geertruida werd derde. Femke Bol eindigde als tweede in de online stemming.

Hartman versloeg de volgende sporters: Jutta Leerdam (schaatsen), Femke Bol (atletiek), Lutsharel Geertruida, Sifan Hassan (hardlopen), Maarten van der Heijden (zwemmen), Laura Aarts (waterpolo), Max Verstappen (Formule 1), Anne Luijten (hardlopen), Collin Veijer (motorcoureur), Nathan Aké (voetbal), Fem van Empel (wielrennen), Karolien Florijn (roeien), Diede de Groot (tennis), Mathieu van der Poel (wielrennen), Dafne Schippers (atletiek) en Annemiek van Vleuten (wielrennen).

"Het debuutseizoen van Quilindschy Hartman was een groot succes. Het clubicoon greep al snel een basisplaats als linksback, maakte zijn Europese debuut en werd bovendien landskampioen met de club", zo omschreef de redactie het jaar van de Feyenoorder. "Quilindschy heeft een lichaam vol tatoeages en boezemt mede daardoor op jonge leeftijd al angst in. Op het veld is hij ook voor niemand bang. Naast het veld is hij juist een zachtaardige, sociale jongen. Kortom, Feyenoord heeft er een publiekslieveling bij.''

Los van de eervolle titel als Held van het Jaar ontvangt Hartman vanuit GASSAN ook een sieraad, en stelt de Johan Cruyff Foundation een Schoolplein14 beschikbaar. Daarnaast kon de verdediger op het evenement rekenen op mooie woorden bij het in ontvangst nemen van zijn prijs: ''Persoonlijk geniet ik van jullie spel, zeker als oud-verdediger. Ik zou zeggen: ga vooral zo door!'', sprak oud-Feyenoorder Khalid Boulahrouz. Ook journalist Barbara Barend was lovend over beide Feyenoorders. ''Ik vind het mooi dat jullie ook buiten het veld belangrijk zijn. Juist jongens zoals jullie hebben een voorbeeldfunctie en dat hebben jullie helemaal door.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen