''Hij zou echt een geweldige toevoeging zijn voor Feyenoord''

''Hij zou echt een geweldige toevoeging zijn voor Feyenoord''

Ayase Ueda zou de vervanger van Danilo moeten worden in De Kuip. Feyenoord ziet in de 24-jarige Japanner de gedroomde versterking wanneer de Braziliaan de overstap maakt naar Rangers FC. Journalist Süleyman Öztürk raakt enthousiast bij het horen van de naam Ueda.

''Ook dit is een speler die perfect past bij het nieuwe Feyenoord'', begint Öztürk in gesprek met Voetbal International. ''Hij is zeer goed, een hardwerkende spits. Hij kan heel goed de ruimtes herkennen en is goed in het drukzetten. Dat zijn allemaal facetten die Slot graag ziet. Het is een gedroomde Arne Slot-spits en ook nog eens een afmaker. Een hele goede afmaker zelfs, want hij heeft er 22 gemaakt voor Cercle Brugge. Ayase Ueda zou een geweldige aanwinst zijn voor Feyenoord.''

Niet alleen Feyenoord is geïnteresseerd in de spits. ''Hij heeft afgelopen seizoen echt veel indruk gemaakt in de Belgische competitie. Net zoals Gimenez voor Feyenoord, heeft hij die status in België. Dan moet je toch tien miljoen betalen, dat is de transfersom die gevraagd wordt. Dat wordt spannend, maar hij zou echt een geweldige toevoeging zijn voor Feyenoord. Dan heb je een vervanger voor Danilo die perfect past bij de zienswijze van de trainer.''

Ueda werd in de zomer van 2022 voor iets meer dan een miljoen euro naar Europa gehaald. Hiervoor kwam de spits uit voor Kashima Antlers in de J1 League. In zijn eerste jaar in België liet Ueda direct zien een geweldige afmaker te zijn. Door zijn goede spel werd zijn contract al snel verlengd tot medio 2026. In totaal speelde Ueda 146 officiële wedstrijden en wist daarin 70 doelpunten te maken.

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties