Interesse AC Milan streelt ego Wieffer: ''Ik wil sowieso blijven''

Interesse AC Milan streelt ego Wieffer: ''Ik wil sowieso blijven''

Mats Wieffer werd onlangs genoemd bij AC Milan. De 23-jarige middenvelder heeft zich afgelopen seizoen indrukwekkend weten te ontwikkelen in De Kuip. Wieffer behoorde daardoor tot de selectie van het Nederlands elftal en stond volgens Italiaanse media op een lijstje bij de topclub uit de Serie A.

"Dat is natuurlijk heel mooi om te horen dat zulke clubs geïnteresseerd zijn'', vertelt Wieffer in gesprek met Radio Rijnmond. De middenvelder is duidelijk als het gaat om zijn toekomst. ''Ik heb gewoon het gevoel voor mezelf dat ik sowieso nog een jaar bij Feyenoord wil blijven. Dat is het beste voor mezelf. We gaan zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Feyenoord."

Wieffer kwam afgelopen seizoen over van Excelsior naar Feyenoord en had nooit durven dromen dat hij genoemd zou worden bij AC Milan. De berichtgeving hierover werd dan ook positief ontvangen. "Het voelt natuurlijk wel lekker, dan weet je in ieder geval dat je goed bezig bent en dat er naar je gekeken wordt. Je kan zeggen dat het niet lekker is, maar uiteindelijk is dat wel zo. Het streelt wel een beetje je ego."

Feyenoord wil presteren in Europa en opnieuw kampioen worden. Is dat een realistisch doel? "Dat gaan we zien. Orkun is weg, Seba en nog een paar anderen zijn weggegaan. We moeten uiteindelijk zien hoe het bij elkaar valt. De eerste week dat ik hier nu ben gaat het naar mijn gevoel vrij goed. De vorm en de manier waarop we willen spelen. We gaan het de aankomende weken zien, maar ik heb er veel vertrouwen in."

Met de komst van Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt heeft Slot voldoende opties op het middenveld. "Dat vind ik eigenlijk wel lekker. Als ik niet goed speel, moet er druk zijn zodat er iemand anders kan invallen. Je moet het gevoel hebben dat je op de bank kan belanden. Ik heb daar geen moeite mee. Als ik slecht speel en op de bank zit, dan moet ik zelf zorgen dat ik beter ga spelen."

Voorbereiding
Wieffer merkt dat hij nog een aantal stappen moet maken. "We zijn pas een week begonnen en hebben twee wedstrijden gehad. Je merkt dat je conditioneel moet aanpoten. Gisteren was ik na dertig minuten spelen behoorlijk moe. Daar moet aan gewerkt worden. Morgen gaan we op trainingskamp en dan gaan we elke dag twee keer trainen. Daar maak ik me geen zorgen over, uiteindelijk zal het wel goed komen."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties