"Voor de toekomst is hij echt een heel goede speler"

"Voor de toekomst is hij echt een heel goede speler"

Zondagmiddag verloor het Nederlands Elftal de wedstrijd om de derde plek in de Nations League van Italië. Het spel zag er niet goed uit en ook de drie Feyenoorders die in de basis begonnen gaven geen perfecte indruk. Oud-international Jan Peters deelt wel aan alle drie een voldoende uit.

''In eerste instantie vond ik Geertruida prima in de wedstrijd zitten", begint Peters in De Telegraaf. "Hij schakelde goed in, leverde goede passes af en als een van de weinigen liet hij zich gelden. Maar ik heb nog even twee tegengoals teruggezien en toen zag ik dat hij toch meer druk had moeten zetten en buitenspel had moeten opheffen. Ik wil hem wel graag in Oranje blijven zien, want voor de toekomst is hij echt een heel goede speler.''

Justin Bijlow
"Bijlow heeft heel weinig te doen gehad", vervolgt Peters. De oud-middenvelder rekent het derde doelpunt van Italië aan op Virgil van Dijk, maar vond het ook niet ijzersterk van de Feyenoorder. "Een Bijlow in grote vorm had hem gehad. Maar hij moet wél onder de lat blijven. Ik begreep ook de vraag voor de wedstrijd aan Koeman wie er zou gaan keepen niet. Natuurlijk moest dat Bijlow zijn, de matige defensie van Nederland moet nu juist stabiliteit krijgen. Opbouwend is hij goed, hij heeft ook een fantastische trap.''

Mats Wieffer
Wieffer was tegen Kroatië de uitblinker van Nederland, maar tegen Italië had hij het wat moeilijker. Na de wedstrijd benoemde Ronald Koeman hem toch tot lichtpunt vanwege zijn harde werk. Peters ziet ook dat de rest van het middenveld een grote invloed had op de Feyenoorder. "Ook een jongen die niet gauw in paniek raakt, goede onderscheppingen heeft en altijd hard werkt. Maar tegen Italië slaagde hij er niet in om zijn stempel zo op het spel te drukken als tegen de Kroaten. Lastig voor Wieffer was dat het hele middenveld voor geen meter draaide. Met Wijnaldum na rust in die linie kwam er wel een verbetering."

Lees meer over
Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties