"Ivanušec en Minteh zijn van Conference League-niveau"

"Ivanušec en Minteh zijn van Conference League-niveau"

Terwijl de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zondagmiddag alweer op het programma staat, kan er nog één keer worden teruggeblikt op het optreden van Feyenoord tegen Celtic FC. De Rotterdammers verloren afgelopen woensdag met 2-1, nadat er door het elftal van Arne Slot wederom een matige wedstrijd werd gespeeld. Een aantal spelers vielen in het bijzonder negatief op.

"Teleurstellend en totaal onnodig", reageerde Sjoerd Mousou in de AD Voetbal Podcast op de nederlaag. "Celtic is een modale ploeg in de Champions League en als je dan eindigt met zes punten, is dat te weinig. Op basis van de zes wedstrijden die we gezien hebben, heb je wel te veel laten liggen. Dat je niet doorkomt en net derde wordt in zo’n poule, dat kan. Gezien de financiële verhouding is dat niet eens zo gek, maar een paar punten meer had geen kwaad gekund. Zeker niet als je het vergelijkt met die campagne in 2017 met drie punten, dat was totaal kansloos. Als je deze twee campagnes naast elkaar legt en ziet dat het maar drie punten scheelt, is dat echt teleurstellend."

Tegenvallers
Volgens Mossou hoeft er niet een simpele conclusie getrokken te worden dat de Champions League simpelweg te hoog gegrepen is voor Feyenoord. "Het zit er ook in dat je niet op iedere positie spelers van Champions League-niveau hebt, dat moeten we ook constateren. Ivanušec en Minteh zijn van Conference League-niveau, althans het niveau dat ze nu halen. Dat is gewoon te weinig en daar heb je nu ook weer punten mee laten liggen. Dat is eigenlijk al heel het seizoen een probleem. Feyenoord voetbalt niet zo slecht, maar de kwaliteit op de vleugels houdt niet over. Dan heb je nog een paar individuele gevallen waarin het net niet mee zit."

Beelen
Toch waren er ook positieve punten te noemen in het elftal van Feyenoord. Zo maakte Thomas Beelen zijn debuut in de Champions League, omdat hij Gernot Trauner verving aan de aftrap op Celtic Park. "Dat was een grote meevaller. Hij deed het hartstikke goed en daardoor heb je gewoon een optie erbij voor de komende maanden, dus dat is heel prettig. Hij bleef prima overeind, maar goed, onder de streep blijft wel het gevoel over dat het te weinig was."

Europa League
Nu de winterstop nadert en het Champions League-avontuur voorbij is, kan er rustig gekeken worden naar de toekomst. In februari speelt Feyenoord de tussenronde in de Europa League. "Dat is ook het niveau waarbij dit Feyenoord past en dat is helemaal niets om je voor te schamen. Het is een prima toernooi voor dit team. Afhankelijk van de loting mag je best verwachten dat je een paar rondes verder komt. Je hebt gezien dat Feyenoord echt top moet zijn om van dit soort tegenstanders te winnen of kans te maken. Op het moment dat je dat niet bent, dan is het gewoon niet genoeg en word je afgestraft op de fouten."

Lees meer over
Luka Ivanušec Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties