Jansen reageert op situatie Geertruida: "Nog een paar weken te gaan"

Jansen reageert op situatie Geertruida: "Nog een paar weken te gaan"

Lutsharel Geertruida heeft een turbulente periode achter de rug. Terwijl alles erop wees dat hij een transfer zou gaan maken naar RB Leipzig, begon de Feyenoorder afgelopen weekend gewoon in de Eredivisie met Feyenoord. De transfer raakte vorige week op het laatste moment van de baan, nadat de Duitsers noodgedwongen een ander type speler moesten halen.

"Ja, voor iedereen is het tegengevallen'', reageert Rob Jansen in de KieftJansenEgmondGijp Podcast. Jansen is eigenaar van zaakwaarnemersbureau Wasserman en zag hoe de transfer stukliep. ''Voor hemzelf en voor het management, maar ook voor Feyenoord. Die zullen er ook niet blij mee zijn geweest. Het is gebeurd doordat er een blessure ontstond bij een linksbenige speler. Hierdoor moesten ze op het laatste moment hun focus verleggen naar een andere speler die hem moest vervangen.''

Ondanks de teleurstelling van het mislopen van een mooie vervolgstap in de carrière van de Feyenoorder, is er nog tijd voor een eventuele andere stap deze zomer. "Het kan gebeuren. Voor Geertruida zelf is het ook wel dramatisch, maar aan de andere kant: we hebben nog een paar weken te gaan in de transferwindow. Het is nog even afwachten.''

"Dat durf ik niet te zeggen", antwoord Jansen als Michiel van Egmond vraagt of het een zekerheid is dat Geertruida Feyenoord deze zomer verlaat. "De jongens van ons die hem begeleiden, Leegreg Fer en Serraino Dalgliesh, zijn er druk mee bezig. Dat wil niet zeggen dat het lukt, maar we hebben nog even te gaan."

Geen ontevredenheid
Op de persconferentie van vorige week vrijdag vertelde trainer Arne Slot al de kant van Feyenoord in deze situatie, maar was hij vooral bijzonder tevreden over de professionaliteit van Geertruida. Zolang hij in Rotterdam speelt zal hij met trots het shirt van Feyenoord dragen. "Eigenlijk heeft Geertruida precies gedaan wat ik van hem verwacht. Hij heeft hier op een hele goede manier op gereageerd, zowel naar mij toe als naar de groep toe. Er is geen enkele zichtbare ontevredenheid wanneer hij bij mij is. Hij vindt het geweldig om voor Feyenoord te spelen."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties