"Je ziet wat dat doet met Gimenez: het betaalt zich uit"

Na de beladen Klassieker van zondagmiddag ging het in de uitzending van Studio Voetbal vooral over de staking en de crisis bij Ajax. Toch kwam ook het optreden van Feyenoord, dat al bij rust met 0-3 voor stond, nog even ter sprake. Pierre van Hooijdonk was daarbij vooral onder de indruk van Santiago Gimenez.

"Ik vond Feyenoord niet bijzonder", begon de voormalig Feyenoord-spits nog. "Het zegt genoeg over Ajax dat ze dan toch met 0-3 voor kwamen. Ze waren wel heel effectief, met een fantastische Gimenez." Van Hooijdonk lichtte vervolgens zijn beide goals uit. Over de 0-1: "Dat begon met een diepe kaats en een geweldige actie van Timber. Zijn balletje op Gimenez was ook geweldig, met een perfecte balsnelheid, en prachtig afgerond. Jorrel Hato wordt veel bewierookt, maar Gimenez kapte hem bij de tweede goal wel heel makkelijk uit. En hij rondde het weer goed af."

Waar Gimenez bij zijn komst naar Feyenoord vorig seizoen nog op zijn kans moest wachten en de concurrentiestrijd aanging met Danilo, past zijn huidige rol van vaste eerste spits hem volgens Van Hooijdonk veel beter. "Hij is vorig seizoen fantastisch geëindigd bij Feyenoord en begint het seizoen nu echt als onbetwiste nummer 9, ondanks dat Ueda is gehaald. Je ziet nu wat dat doet met een speler; het betaalt zich uit."

'Klassieker op 40 procent'
Met Van Hooijdonks opmerking dat Feyenoord niet bijzonder speelde, waren de andere analisten het eens. Zij spraken - nog los van het wangedrag van het thuispubliek en de stakingen - van een teleurstellende Klassieker. "De inspanning was minimaal", zei Ibrahim Afellay over de weerstand die Ajax bood. "Ik vraag me af of de materiaalman de shirtjes wel heeft moeten wassen. Ik denk dat Feyenoord nog nooit zo weinig heeft moeten geven in een Klassieker."

"Het is bizar eigenlijk", gaf Van der Vaart hem gelijk. "Ik geloof dat Stengs maar twee ballen heeft aangeraakt. En zo kan ik er nog een paar opnoemen. En dan toch met 0-3 winnen. Het was een Klassieker op misschien 40 procent", stelde de oud-Ajacied. "Ajax begon wel scherp. Ze wilden, zaten erop, een tackletje hier en daar. Maar Feyenoord is zo'n ingespeeld, rustig team. Die kunnen heel slecht spelen en toch winnen. En de keren dat Ajax de bal verloor, moesten ze het wel nog even afstraffen. Het gebeurt ook vaak genoeg dat dat niet lukt."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties