KNVB hanteert ook dit seizoen ramadan-pauzes

KNVB hanteert ook dit seizoen ramadan-pauzes

Aanstaande zondag begint de ramadan weer en de KNVB houdt ook dit jaar rekening met spelers die meedoen aan de vastenmaand. Tijdens avondwedstrijden waarin minstens een speler op het veld staat die aan het vasten is, last de scheidsrechter bij het eerste dode spelmoment na het ondergaan van de zon een pauze in.

Spelers kunnen op dat moment eten of drinken, zodat spelers die vasten de kans krijgen om weer op kracht te komen en de wedstrijd beter vol te houden. Het is de bedoeling dat de wedstrijd zo snel mogelijk weer wordt hervat. Scheidsrechters overleggen met de teammanagers of er een pauze ingelast moet worden en hoe laat dat dan moet gebeuren. De ramadan eindigt 's avonds op maandag 8 april.

Voor Feyenoord staan er in deze periode vijf wedstrijden op het programma, waarvan de uitwedstrijd tegen FC Volendam op donderdag 4 april om 18:45 uur wordt gespeeld. Van de huidige selectie deed afgelopen seizoen Alireza Jahanbakhsh mee aan de ramadan en bij FC Twente deed Ramiz Zerrouki mee aan de ramadan. Het is niet duidelijk welke spelers van Feyenoord dit jaar gaan vasten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties