Kritiek op beleid: ''Deze transferwindow was te chaotisch en te onprofessioneel''

Nu de transferperiode ten einde is, rijzen er veel vragen over het gevoerde beleid van Feyenoord. De Rotterdammers slaagden er niet in om een vervanger te vinden voor Yankuba Minteh en ook een directe vervanger voor Mats Wieffer werd niet gecontracteerd. Los van de vraag of Feyenoord wel of niet een succesvolle transferzomer heeft gehad, worden er vraagtekens gezet bij de organisatie.

Feyenoord heeft in het verleden enkele fraaie transfers gedaan en dat was mede te danken aan de scoutingafdeling. Inmiddels lijkt hier echter weinig gebruik meer van te worden gemaakt. Dit schrijft journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. "Intern klonken er deze maand steeds vaker geluiden dat Te Kloese suggesties van zijn scoutingafdeling te vaak naast zich neerlegt. Wie doorvraagt, krijgt een beeld geschetst van een directeur die vooral zijn eigen koers vaart."

Algemeen directeur Dennis te Kloese kreeg daarbij volop steun van commissarissen Sjaak Troost en Toon van Bodegom, en van spelersmakelaar Muy Manero. Opmerkelijk, zo ziet ook Gouka. "Feyenoord is aanbeland in een tijdperk waarbij ze zich in De Kuip duidelijk zullen moeten afvragen of een club die meedraait in de Champions League het beleid nog kan laten bepalen door één directeur met verschillende portefeuilles."

Dat Te Kloese juist gedekt wordt door Troost en Van Bodegom zorgt ook voor sceptische geluiden rondom De Kuip. "Een oud-speler (Troost) die in zijn periode als interim technisch directeur er een bende van maakte. En de ander (Van Bodegom) die zichzelf in een bepalende positie heeft gemanoeuvreerd." De conclusie is dan ook helder: "Feyenoord doet er goed aan om na het vertrek van Slot de organisatie én de manier van werken weer eens stevig tegen het licht te houden."

Diverse supporters zijn niet mals in hun kritiek op Te Kloese, maar daar gaat Gouka niet in mee. ''Maakt de mindere of slechte transferwindow van Te Kloese, na de succesvolle jaren, hem opeens ongeschikt als leidende figuur van Feyenoord? Dat zou wel erg opportunistisch zijn; de directeur stond natuurlijk gewoon mede aan de basis van de successen van de afgelopen jaren. Deze transferwindow was te chaotisch en te onprofessioneel om de club steevast tot de deelnemers aan de Champions League te kunnen rekenen."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen