Kroes kijkt naar Feyenoord en PSV: ''Hun uitgangspositie is prettiger''

Kroes kijkt naar Feyenoord en PSV: ''Hun uitgangspositie is prettiger''

Het nieuwe seizoen gaat over een aantal weken beginnen. Feyenoord en PSV trappen het seizoen officieel af met een duel om de Johan Cruijff Schaal. De tweede thuiswedstrijd in de Eredivisie is er al direct een om naar uit te kijken. De ploeg van trainer Brian Priske speelt namelijk De Klassieker tegen Ajax. Technisch directeur Alex Kroes ziet dat Feyenoord en PSV momenteel in een 'prettigere' uitgangspositie zitten.

''Wij moeten ongeveer 35% terug in salariskosten. Stel je zou niemand kunnen verkopen, dan hebben wij onze financiële doelstelling niet behaald. Er moeten uiteindelijk gewoon simpelweg spelers weg, dat is niet eenvoudig'', vertelt Kroes op de clubwebsite. De situatie bij Feyenoord en PSV is heel anders. De favorieten voor de titel willen juist de beste spelers behouden en kunnen wel gericht investeren.

''PSV en Feyenoord hebben dit jaar een gelijkwaardige begroting qua spelerssalarissen, etc. als Ajax, alleen hun uitgangspositie is prettiger. Wij moeten eerst tien spelers verkopen om er vijf binnen te kunnen halen. Als we er maar zes weten te verkopen, dan kunnen we er twee binnenhalen. Dat is echt een andere uitgangspositie. Financieel hebben wij nog steeds meer uit te geven dan FC Twente, AZ en alle clubs daaronder. Dus in alle redelijkheid, als wij geen derde worden heb ik gefaald.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties