Afgelopen | Feyenoord O18 - sc Heerenveen O18 (3-1)

Corné van Houwelingen gaat met Feyenoord Onder 18 goed het weekend in. Het competitieduel met de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen, dat al op vrijdag werd gespeeld, werd grotendeels dankzij zijn inbreng als invaller winnend afgesloten: 3-1.

Van Houwelingen stond amper een kwartier in het veld of hij deed wat zijn teamgenoten in het uur speeltijd daarvoor maar niet lukte, ondanks het veldoverwicht. De aanvaller scoorde door een hoekschop van Délano van der Heijden knap naar de verre hoek te knikken en liet de doelman van dichtbij kansloos.

Lang kon Van Houwelingen niet van zijn doelpunt genieten, want in de 63ste minuut trok sc Heerenveen de stand alweer gelijk. De andere invaller direct na rust, Liam Oetoehganal, kreeg de bal na een voorzet vanaf rechts ongelukkig op zijn arm en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De Friezen lieten dit buitenkansje niet liggen.

Mede dankzij aanvallende wissels van trainer Melvin Boel hield Feyenoord Onder 18 de druk erop bij sc Heerenveen en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een tweede treffer. Een goed drukmoment van Van Houwelingen leverde hem de bal op in het strafschopgebied. Hij was niet zelfzuchtig en bood Van der Heijden nu op zijn beurt een niet te missen kans.

De zege kwam nog één keer in gevaar, maar dankzij een redding één-op-één van Tjeerd Dekker bleef de 2-1 voorsprong op het scorebord staan. De stand kreeg nog een wat fraaier aanzicht door een benutte strafschop van invaller Ilyas El Moussaoui in de blessuretijd. Na de 3-1 zege staat het team na vier duels in de voorjaarscompetitie nu op zes punten. Op zaterdag 23 april gaat Feyenoord Onder 18 op bezoek bij PEC Zwolle Onder 18.

59’ Van Houwelingen 1-0
63’ 1-1 (strafschop)
75’ Van der Heijden 2-1
90+2’ El Moussaoui 3-1 (strafschop)