MATCHDAY! Feyenoord oefent in De Kuip tegen Villarreal CF

MATCHDAY! Feyenoord oefent in De Kuip tegen Villarreal CF

Voor Feyenoord staat er donderdag een oefenwedstrijd op het programma. De Rotterdammers treffen om 19:00 uur de Spaanse club Villarreal CF in De Kuip en is live te volgen op ESPN. Het duel is alweer de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder werd er gespeeld tegen PEC Zwolle, Club Brugge, Union Saint-Gilloise en TSG 1899 Hoffenheim.

Feyenoord keerde afgelopen zondag terug in Rotterdam na een pittig trainingskamp in Oostenrijk. De oefenwedstrijd tegen de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim toonde nog maar eens aan dat de ploeg van trainer Arne Slot vooral creativiteit mist in het elftal. Niet veel later werd er toegeslagen op de transfermarkt door Calvin Stengs aan te trekken. De oud-speler van onder meer AZ moet worden gezien als opvolger van Sebastian Szymanski.

Stengs werd woensdag door Feyenoord officieel gepresenteerd en werkte daarna direct een individuele training af op 1908. Of de 24-jarige aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, direct behoort tot de wedstrijdselectie is niet duidelijk. Gernot Trauner is er niet bij. De Oostenrijker trainde nog apart van de groep en herstelt nog altijd van een opgelopen knieblessure in de uitwedstrijd tegen AS Roma van afgelopen seizoen.

Santiago Gimenez lijkt wel weer aan te sluiten bij Feyenoord. De Mexicaan begon afgelopen dinsdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en is wedstrijdfit. Patrik Wålemark moet nog altijd de groepstraining hervatten en trainde de laatste dagen apart van de groep. Danilo is er sowieso niet meer bij, de Braziliaan vertrekt naar Rangers FC. Verder beschikt Slot over een fitte selectie en over Leo Sauer. Na het trainingskamp maakt de Slowaak nog altijd onderdeel uit van Feyenoord 1.

Villarreal CF eindigde vorig jaar als nummer vijf in de La Liga en wist zich daarmee te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De Spanjaarden verloren in de aanloop naar het duel tegen Feyenoord de oefenwedstrijd tegen Hannover (3-0). Daarvoor werd er gewonnen van Altach (0-3) en verloren van St. Gallen (6-1). De selectie van Villarreal CF heeft een huidige marktwaarde van €237.7 miljoen euro, dat is dertig miljoen meer dan Feyenoord.

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties