MATCHDAY! Feyenoord treft SL Benfica in Lissabon

MATCHDAY! Feyenoord treft SL Benfica in Lissabon

Feyenoord speelt zondagavond de vierde en een-na-laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Rotterdammers treffen SL Benfica in het reusachtige Estádio da Luz. Het stadion biedt plaats aan 64.642 toeschouwers en het uitvak is al een aantal dagen volledig uitverkocht.

De ploeg van Brian Priske wordt gesteund door 480 supporters, maar ongetwijfeld zijn er ook een hoop Feyenoorders die een kaart hebben weten te bemachtigen voor een van de thuisvakken. De Rotterdamse club is door SL Benfica uitgenodigd voor de strijd om de traditionele Eusébio Cup.

Het duel wordt gespeeld op zondag 28 juli om 21:00 uur Nederlandse tijd. Eerder werd er gecommuniceerd dat er om 20:30 afgetrapt zou worden, maar vanwege de warmte is er gekozen om iets later te beginnen. Bij de club uit de Liga Portugal staan oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes onder contract.

Vliegende start voor Pavlidis

Naast Kökçü en Aursnes is er nog een speler uit de Eredivisie actief voor SL Benfica. Oud-AZ speler Vangelis Pavlidis maakte deze zomer een transfer naar de Portugezen. Feyenoord is gewaarschuwd voor de 25-jarige Griek. Tijdens de laatste vier oefenduels wist de spits telkens het net te vinden. Tegen Brentford, Farense, Celta de Vigo en Almería was Pavlidis trefzeker.

Feyenoord treft zondagavond de kwartfinalist van de Europa League van afgelopen seizoen. De Portugese club wordt voor Priske de grootste test in de voorbereiding. Beide clubs zijn tot nu toe ongeslagen in de voorbereiding. Feyenoord wist alles te winnen, terwijl SL Benfica tegen Celta de Vigo en Brentford gelijk speelde.

Calvin Stengs geblesseerd

Feyenoord moet het tegen SL Benfica doen zonder Calvin Stengs. De aanvallende middenvelder heeft een blessure opgelopen en is daardoor niet aanwezig in Portugal. Gernot Trauner en Jaden Slory behoorden niet tot de selectie die meeging op trainingskamp en zijn vanwege blessures ook niet inzetbaar. Verder moet de ploeg van Brian Priske het ook doen zonder Julián Carranza, Gijs Smal, Chris-Kévin Nadje, Jeyland Mitchel en Quinten Timber.

Brian Priske tevreden over selectie Feyenoord

De eerste weken verlopen ondanks enkele blessures voorspoedig voor de nieuwe trainer van Feyenoord. De Deen is niet iemand die direct gaat schreeuwen om enkele forse investeringen. ''Ik ben heel positief over het niveau van de selectie. Het is een groep met een hoog niveau, met veel verschillende spelers, qua kwaliteiten, maar ook qua karakters en nationaliteiten.''

''Voor mij als nieuwe trainer in Nederland is het lastig inschatten hoe deze groep zich verhoudt tot bijvoorbeeld PSV of Ajax, maar ik focus me dan ook op de trainingen en de drie oefenduels die we tot nu toe hebben gespeeld'', vervolgt Priske in gesprek met Voetbal International. ''Als ik naar die wedstrijden kijk, ben ik tevreden. Je bent nooit honderd procent tevreden, dat is logisch, maar ik ben positief gestemd.''

Live op Feyenoord ONE

Wil je niets missen van de wedstrijd? Tune dan bij SL Benfica - Feyenoord om 20:45 uur in voor de voorbeschouwing op de wedstrijd. Alle duels kunnen nu bekeken worden in de officiële Feyenoord APP en het is mogelijk om te casten via Chromecast, Google Home app en AirPlay.

benfica feyenoord matchday
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties