Meijer: ''In een thuiswedstrijd tegen Feyenoord maken we altijd kans''

Rogier Meijer heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Feyenoord. NEC Nijmegen heeft dit seizoen twee duels gewonnen en vier keer verloren. De nederlagen tegen FC Twente, AZ en PSV zijn te begrijpen, maar die van vorige week tegen Heracles Almelo doet pijn. Trainer Meijer aast op revanche en heeft de tegenstander van zaterdagavond uitgebreid geanalyseerd.

"Dat ze zoekende zijn, is ook wel logisch," begint Meijer over Feyenoord in gesprek met Voetbal International. "Ze zijn spelers kwijtgeraakt en moeten nieuwe inpassen, dat heeft tijd nodig. En er is een nieuwe trainer, dat zorgt ook altijd voor een andere dynamiek. Vorig jaar was onder Slot alles heel duidelijk. In het druk zetten, maar ook aan de bal. Daar zie je nu dat de machine nog niet heel lekker draait. Tegen NAC begonnen ze bijvoorbeeld goed en werd het later wat minder. Wij moeten ervoor zorgen dat we de dingen die we hebben gezien, kunnen uitbuiten."

Meijer ziet ook een duidelijk verschil in de manier waarop trainer Brian Priske te werk gaat bij Feyenoord. "Onder Slot stonden de backs aan de binnenkant en de buitenspelers aan de buitenkant. Nu verandert dat nog weleens. Ook in het druk zetten is het wat anders. Dat zal ook voor de spelers even wennen zijn. Vorig jaar speelde Geertruida als rechtsback echt op het middenveld. Ze wachtten lang met de keuzes aan de bal. De rechtsback van nu doet dat niet en dat is ook nog niet zijn kracht."

"In het druk zetten was het onder Slot heel agressief, met de nummers 9 en 10 heel hoog. Daarin zie ik nu ook verschillen. Ik denk dat dat ook komt doordat Feyenoord nog niet zo ver is als toen," vervolgt de trainer van NEC. Meijer hoopt dat zijn ploeg met een passende reactie komt na de vervelende nederlaag tegen Heracles Almelo. "In een thuiswedstrijd tegen Feyenoord maken we altijd kans en dat willen we morgen laten zien."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen