"Nu is het aan Carranza en Ueda om te concurreren met elkaar"

Door de blessure van Santiago Gimenez gaat het op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen NEC veelal over het drukke speelschema van Feyenoord en de nieuwe spits voor de komende maanden. Volgens Brian Priske is het aan Julian Carranza en Ayase Ueda om met elkaar te concurreren voor de speelminuten in het grote aantal wedstrijden dat nog volgt tot de winterstop.

"Ik focus me op de wedstrijd die als eerste volgt", vertelt Priske als het speelschema in combinatie met zijn selectie ter sprake komt. "Dat is voor ons NEC op zaterdag, maar ik weet natuurlijk dat de komende weken zwaar worden. Daar zit je alleen wel voor bij Feyenoord. Er komt een geweldig schema aan met goede Champions League-wedstrijden en mooie affiches in de Eredivisie. Je moet het omarmen en er vol voor gaan."

Priske begrijpt wel de internationale geluiden waarbij spelers en trainer zich uitspreken over het speelschema. "Het is een probleem en uiteindelijk zijn we allemaal onderdeel van deze wereld. We willen allemaal het geld dat komt kijken bij de wedstrijd. Het is niet iets wat ik hier kan oplossen, maar het is een onderwerp van gesprek en de spelers in de huidige tijd hebben het echt anders. De intensiteit ligt anders dan twintig jaar geleden, de druk is hoger en als je het vergelijkt met de hoeveelheid wedstrijden, dan is het makkelijk om te berekenen dat het heel zwaar is om nu voetballer te zijn."

Kwaliteiten Ueda en Carranza

De trainer van Feyenoord vertelde dat Ueda zichzelf nu kan bewijzen gedurende de revalidatie van Gimenez, maar eerdere kansen pakte de Japanner nog niet. "Ik denk dat Ayase op trainingen en in wedstrijden goede dingen heeft laten zien, maar ik heb de voorkeur gegeven aan Gimenez voor de start van het seizoen. Ik zie natuurlijk wel wat Ayase hier doet en ook bij het nationale elftal. We hebben ook gesprekken gevoerd over hoe we zijn vorm van het nationale elftal kunnen doortrekken. Ik denk dat hij ook meer vertrouwen nodig heeft."

"Als je kijkt naar Julian en Ayase, dan weten ze dat het aan hen de beurt is om zich te gaan bewijzen. Dat is ook hoe voetbal werkt. Als iemand uitvalt, moeten andere die kans grijpen. Dat is ook wel wat ik de komende weken verwacht te zien." Carranza is ook zeker klaar voor meer speelminuten. "Hij is een goede gast. Altijd positief en hij werkt goed op het veld. Hij kan als spits, maar ook net achter de spits spelen. Hij heeft een goed schot en is een sterke kopper."

Voor Carranza was het niet makkelijk na zijn aankomst in Rotterdam, want hij had te maken met een kleine blessure. "Hij kwam in goede vorm vanuit Amerika, maar had een tegenslag. De laatste weken is hij op de goede weg. Hij speelde een goede wedstrijd tegen Onder 21. Zijn gretigheid en intensiteit was heel sterk. Nu is het aan Julian en Ayase om te concurreren met elkaar."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen