Ochtendjournaal: Te licht en onervaren om voor de prijzen te gaan

De maand september is bijna voorbij, maar Feyenoord is nog steeds niet waar het moet zijn. Uit bij NEC leed de ploeg zaterdag alweer het vierde puntverlies van de competitie. De ochtendkranten zagen een Feyenoord dat het ook uit bij Girona komende woensdag weer bijzonder zwaar kan gaan krijgen.

'Te groen voor een kampioen', verwees De Telegraaf naar het nieuwe uitshirt waarin Feyenoord zaterdag aantrad, maar natuurlijk vooral naar de manier waarop de ploeg de wedstrijd aanvloog. "Na een vierde gelijkspel in het nog prille seizoen is het kraakhelder: Feyenoord is veel te licht en onervaren om voor de prijzen te gaan. Eén tegenslagje en de schrik sloeg de Rotterdammers al om de oren in De Goffert, waar de ploeg ontsnapte aan een nederlaag. En dat in een serie van acht duels, om te beginnen woensdag in de Champions League, waar kerels worden gevraagd en geen jongetjes die de indruk wekken alsof ze nog nooit met elkaar hebben samengespeeld."

Het Algemeen Dagblad zag hoe Feyenoord in de beginfase tegen NEC wel voorzichtig begon te laten zien wat Brian Priske voor ogen heeft. De ploeg had de controle, maar zette dat nog te weinig om in kansen. "Dat er tussen minuut 11, toen Ayase Ueda op doel mikte, en minuut 68, toen invaller Chris-Kévin Nadje de bal richting NEC-keeper Robin Roefs schoot, nauwelijks kansen waren, was veelzeggend. Natuurlijk is die situatie zorgelijk, maar Priske ziet ergens de ontwikkeling die zijn ploeg er weer bovenop zal helpen. Of is dat meer gebaseerd op hoop?"

In ieder geval staat de druk er inmiddels behoorlijk op bij Feyenoord. "Bij een topclub horen klinkende resultaten. En met de midweekse wedstrijd tegen Girona voor de deur neemt de druk alleen maar toe. Niet alleen op Priske en de spelers, ook op Dennis te Kloese, die de trainer aanstelde en de vooralsnog onevenwichtig gebleven selectie bij elkaar zocht."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen