Van Hanegem: ''Het lijkt veel op de periode onder Jaap Stam''

Van Hanegem: ''Het lijkt veel op de periode onder Jaap Stam''

Willem van Hanegem heeft dit seizoen nog niet kunnen genieten van Feyenoord. De Rotterdammers speelden zaterdagavond opnieuw gelijk. De ploeg van Brian Priske beleeft hierdoor eenzelfde slechte start van het nieuwe seizoen als onder Jaap Stam, die in oktober zelf besloot om de handdoek in de ring te gooien. Van Hanegem heeft inmiddels zijn twijfels over de Deense trainer.

"Laat ik het voorzichtig stellen", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Brian Priske kan bepaald niet blindvaren op zijn inschattingsvermogen. Hij moest zijn spelsysteem al razendsnel aanpassen. Zijn groepsknuffel, of hoe het ook mag heten, ligt al in de prullenbak. En binnenkort zal hij Justin Bijlow vast weer onder de lat zetten, terwijl hij voor Timon Wellenreuther koos."

Van Hanegem ziet dat meerdere spelers niet het gewenste niveau halen. Als de sterkhouders nog eens persoonlijke fouten gaan maken, dan gaat het een moeilijk seizoen worden voor Feyenoord. "Hoe Thomas Beelen zich liet verrassen in Nijmegen, dat kan natuurlijk niet. Maar Gijs Smal besloot vervolgens achteruit te rennen om het nog maar iets makkelijker te maken voor Sontje Hansen."

"Quinten Timber doet er goed aan niet het idee te hebben dat hij alles en iedereen op sleeptouw moet nemen. Dat werkt niet", vervolgt De Kromme zijn verhaal. De aanvoerder van Feyenoord moet gewoon zijn eigen spel blijven spelen. Van Hanegem mist ook beleving bij diverse spelers. "Die Anis Hadj Moussa viel weer leuk in, maar even mee terugrennen als je de bal niet hebt, hoort er ook bij."

"Girona zal misschien denken: dit zwakke Feyenoord verslaan we wel. En dat is niet eens gek gedacht. Maar Feyenoord zal een keer moeten antwoorden, nu we bijna in oktober zitten en we qua prestaties nog niet één meevaller hebben kunnen noteren. Het lijkt veel op de periode onder Jaap Stam, al had die gewoon veel mindere spelers. Jaap was toen eind oktober wel al weg bij Feyenoord. Ik hoop voor Priske dat hij dat kan voorkomen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties