"Op zo'n jonge leeftijd is hij echt een volwassen speler"

De komende dagen zal er in de media veel gesproken worden over de unieke overwinning op SL Benfica. Ongeveer negentig dagen geleden werd er, met een totaal andere opstelling, in hetzelfde stadion met 5-0 verloren. Nu heet Feyenoord met 1-3 gewonnen en het zegt veel over de ontwikkeling die de ploeg de laatste weken heeft doorgemaakt. Dat geldt ook voor Antoni Milambo.

"Ik dacht eerst dat hij de bal slim blokte, maar in de herhaling zag je echt dat hij hem expres door zijn benen speelde", begint Anco Jansen in Voetbalpraat over het eerste doelpunt van Milambo.. "Dit is wel echt voetbalgogme van een hele jonge jongen, die een wereldkampioen door zijn stokken heen speelt en hem afmaakt. Die twee spelers achter hem maken hem nog zoveel beter."

Ook Karim El Ahmadi kan alleen maar complimenten geven aan de groeibriljant van Feyenoord. "Milambo is wel echt een complete speler. Hij kan goed lopen, maakt goede loopacties, is goed aan de bal, kan simpel spelen en kan duels winnen. Op zo’n jonge leeftijd is hij echt een volwassen speler."

Goede veldbezetting

Vooral in de eerste helft kon El Ahmadi echt genieten van zijn oude club. "Trauner bracht heel veel rust op het veld en legde links en rechts overal die ballen neer. Het was gewoon een hele goede wedstrijd van Feyenoord. Als je het vergelijkt met de eerste helft tegen Twente en dan waar ze nu staan, dat is wel echt heel goed."

Het veldspel van Feyenoord was bij vlagen erg indrukwekkend. "De veldbezetting is gewoon heel goed. Tegen Go Ahead vond ik het middenveld ook heel goed. Alleen bij de tegengoals stonden ze niet heel goed, maar dat was ook het enige moment tegen Benfica. Priske had aan het begin van dit seizoen gezegd dat Paxião aan de binnenkant moet spelen, maar nu zie je ook wel waarom. Dat is echt een extra wapen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen