Pedersen dolblij met Feyenoord: ''Het is geweldig om terug te zijn''

Pedersen dolblij met Feyenoord: ''Het is geweldig om terug te zijn''

Een glimlach van oor tot oor. Zo kwam Marcus Pedersen aanlopen voor zijn eerste interview sinds de terugkeer naar Rotterdam. Afgelopen seizoen werd de Noor verhuurd aan het Italiaanse Sassuolo. De verdediger speelde regelmatig, maar door de degradatie moest de rechtsback terug naar Feyenoord. Absoluut geen straf, zo oordeelt de verdediger.

''Het is geweldig om terug te zijn, ik ben heel blij. Vanaf het moment dat ik weer terug ben bij de club heb ik een lach op m'n gezicht. Het is mooi om alle mensen weer te zien en terug te zijn in Rotterdam natuurlijk'', aldus een vrolijke Pedersen als hem gevraagd wordt naar zijn terugkeer.

Vervolgens hoefde hij geen seconde na te denken over de vraag wat het verschil is tussen zijn tijd in Italië en hier bij Feyenoord. ''Het familiegevoel. Ze zorgen goed voor je en heel veel mensen zijn blij.'' Hij duidt zijn antwoord nog verder: ''Er was wel een verschil. Ik voel dat de spelers hier dichter bij elkaar staan dan in Italië.''

Over het spelen in De Kuip raakt hij niet uitgepraat. ''Het is geweldig om terug te zijn in De Kuip, zeker met al die geweldige fans. Ik had niet verwacht om terug te komen. Maar het is een nieuw systeem met nieuwe kansen. Ik houd er van om als wingback te spelen. In Italië speelde ik ook vaker vanaf links dus mijn linkerbeen is beter geworden. Ik kan vanaf beide kanten spelen. Ik wil doorgaan zoals ik altijd voor Feyenoord heb gespeeld, zo hard mogelijk werken.''

Brian Priske

Tot slot moet ook Pedersen uitleggen hoe hij over de nieuwe trainer denkt. Arne Slot heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en dus hoopt men dat Brian Priske datzelfde doet. Pedersen merkte gelijk een voordeel. ''Ik kan Noors met hem praten. Mijn eerste indruk is goed. Hij heeft een goede invloed op de groep. Het voelt alsof iedereen in hem geloofd en zin heeft om het nieuwe systeem te oefenen. Ik hoop dat ik volgende week fitter ben en meer voorzetten kan geven met links'', aldus de linker wingback van vandaag.

Priske zag Pedersen een prima oefenwedstrijd spelen tegen KRC Genk. "Pedersen deed het goed. Hij is pas een week bij ons en speelt op een andere positie dan normaal. Zijn beste positie is op rechts, maar ik wilde hem heel graag zien op links en ook als linksbuiten. Hij deed het redelijk goed. Hij mist nog wel zijn fitheid."

Lees meer over
Arne Slot Marcus Holmgren Pedersen Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties