Priske: "Iedereen weet dat het tijd is om te presteren"

Priske: "Iedereen weet dat het tijd is om te presteren"

Zaterdagavond geeft Feyenoord een vervolg aan een loodzwaar programma waar de club twee wedstrijden voor de interlandperiode aan begon. De Rotterdammers spelen eerst tegen Go Ahead Eagles, waarna er wedstrijden tegen Benfica, FC Utrecht, Ajax, AZ en RB Salzburg volgen. Brian Priske deelt zijn vizier op de persconferentie.

"Ik denk dat er altijd veel gevraagd wordt op het gebied van belastbaarheid", reageert Priske op de vraag of hij overweegt om sommige spelers rust te geven. "Sommige spelers hebben het wel meer nodig dan anderen, maar uiteindelijk spelen we diverse wedstrijden die heel belangrijk zijn voor ons."

"We gaan gewoon spelen op volle kracht, met de spelers die fit zijn en zichzelf het beste laten zien op ieder aspect.", vervolgt de trainer. "Sommige spelers, zoals Gernot, moeten we iets meer in de gaten houden. Ik ben heel blij hoe hij terug is gekomen van Oostenrijk. Over het algemeen gaan we vol gas met de wedstrijden die komen."

Is de Eredivisie belangrijker dan de Champions League voor Feyenoord? "Zonder twijfel is de Eredivisie het meest belangrijkste", reageert Priske stellig. "Uiteraard willen we in drie toernooien concurreren, maar zonder twijfel is de Eredivisie het belangrijkste. Ik geloof er echter ook in dat de eerstvolgende wedstrijd het belangrijkste is en dat geldt nu ook voor morgen tegen Go Ahead Eagles. We moeten ervoor zorgen dat onze spelers er klaar voor zijn. Daarna gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Benfica."

Sfeer in de groep

De overwinningen op Girona en FC Twente hebben er ook voor gezorgd dat de sfeer in de groep heel vertrouwd is. "De laatste weken voor de interlandperiode heb ik geprobeerd om meer consistentie in het team te krijgen. Ik heb geprobeerd om de relaties tussen spelers meer te creëren. Dan geloof ik dat het ook makkelijker is om vanaf de bank in te vallen. Vandaag was de eerste keer dat de hele groep terug is, maar ik voelde zeker een goede energie in de groep. Iedereen weet dat het tijd is om te presteren en wedstrijden te winnen."

Vertrekkende krachten

Priske wordt ook nog gevraagd naar de situatie waarin twee stafleden en de hoofdscout zijn vertrokken. "Als je goede mensen verliest is dat altijd lastig. We zijn een team die afhankelijk is van elkaar. We hebben kwaliteit nodig en als goede mensen weggaan, moeten die vervangen worden door mensen met de juiste kwaliteit. Voor mij is het wel onderdeel van voetbal en hoe het spel werkt. Ik geloof in ambities en het zijn niet alleen spelers die dat hebben. Voor Leigh waren het ook persoonlijke omstandigheden dit het makkelijker maakte."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties